Inga nya fall av covid-19 har uppdagats i Österbotten, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 63 – det senaste rapporterades den 14 juli. Det totala antalet tester som utförts i distriktet uppgår nu till 4200 – vilket alltså är en ökning med 76 sedan i går.

Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall av covid-19 att rapportera på onsdagen. Antalet smittade där är alltså fortfarande 47 – det senaste fallet rapporterades i fredags. Under gårdagen testades 162 personer för coronaviruset. Det totala antalet tester som tagits uppgår nu till 6791.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inga dagliga rapporter utan informerar enbart ifall att läget förändras. Totalt 32 personer har hittills testat positivt för coronaviruset i Mellersta Österbotten.

I landet som helhet har 11 nya fall registrerats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds coronakarta. Det totala antalet bekräftade fall av covid-19 i Finland uppgår därmed till 7362.