Tyske Struffs stora chans i matchen kom i allra första gamet, när han hade dubbla chanser att bryta Djokovics serve, men efter att ha lyckats parera de bollarna blev resten av matchen en transportsträcka mot fjärde omgången för Djokovic.

– Jag spelade mycket, mycket bra. Jag läste hans serve bra, tog ett nödvändigt servegenombrott i första set när han hade haft chans att bryta min serve. Och i andra och tredje set kändes det bara bra där ute på banan, sade serben i sin segerintervju.

Serben får härnäst ta sig an spanjoren Pablo Carreño Busta, rankad 27:a i världen och med semifinalmeriter från US Open 2017.

Femteseedade Alexander Zverev fick vänta på sin match i den tredje omgången. Motståndaren Adrian Mannarino från Frankrike fick först inte klartecken att spela, då arrangörerna misstänkte att han varit i fysisk kontakt med sin landsman Benoit Paire, som drog sig ur turneringen efter att ha testat positivt för covid-19.

– Jag fick veta att chansen för spel var väldigt liten. Myndigheterna i New York ringde och sade att han inte skulle spela. Sen var det olika besked fram och tillbaka. Det var ren politik och hade inget med oss spelare att göra, sade Zverev efter matchen, som till slut fick grönt ljus.

På banan visade Zverev mindre pardon än myndigheterna. Mannarino tog visserligen hem första set efter ett tiebreak, men sedan var det roliga slut för fransmannen.

Till slut vann Zverev med 6–7, 6–4, 6–2, 6–2 och är klar för fjärde omgången, där spanjoren Alejandro Davidovich Fokina väntar.

På damsidan hade varken sjätteseedade Petra Kvitova eller 2016 års mästare Angelique Kerber några problem att ta sig vidare

Båda stjärnorna vann i raka set – Tjeckiska Kvitova via 6–4, 6–3 mot amerikanskan Jessica Pegula medan tyska Kerber vann med 6–3, 6–4 mot Ann Li, också hon från USA.

– Jag är väldigt glad över att ha tagit mig igenom första veckan. För några veckor sedan trodde jag inte att tävlingen skulle bli av. För mig är det ett mirakel att vi är här och spelar, men jag visste att jag skulle komma att ångra mig om jag inte åkte hit, säger dubbla Wimbledonvinnaren Kvitova.