Två nya coronafall har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan i går morse. I båda fallen handlar det om personer som studerar i Vasa. Enligt sjukvårdsdistriktet har man inte kunnat identifera smittkällan i någondera fallet.

Det första fallet är den person som VBL/ÖT rapporterade om på onsdagen som rört sig på gymmet Forever Lite, nattklubben Fontana och Hesburger i Vasa centrum förra helgen. Personen hade också deltagit i en fest på Vasa universitets campus på Brändö. 

Personen fick symptom när hen befann sig i ett annat sjukvårdsdistrikt och testades där och isolerades sedan hemma av myndigheterna.

Vasa sjukvårdsdistrikt konstaterar att personen ändå var smittbärande medan hen befann sig i Vasa och kan därmed har utsatt andra personer som hen varit i närkontakt med för coronaviruset.

Den andra personen som testat positivt deltog i sin tur i en kvällssitz för studerande i Vasa onsdagen den 23 september. Hen fick symptom i slutet av förra veckan och sökte sig då till provtagning. Personen är nu isolerad i sitt hem i Vasa och hur många som eventuellt exponerats för smitta utreds som bäst.

De båda personerna mår bra, uppger sjukvårdsdistriktet.


I och med de två nya fallen ökar det totala antalet bekräftade fall i Vasa sjukvårdsdistrikt nu till 110.

Under onsdagen var det 220 personer som testade sig för coronaviruset. Det totala antalet prover som tagits uppgår nu till 12934.