Sanna-Mari Levijoki har valts till Karleby stads nya sysselsättningschef. 15 personer sökte tjänsten och 4 kallades till intervju.

Levijoki kommer i början att få fokusera på att sätta igång kommunförsöket med sysselsättning. Det är ett försök som genomförs i 30 kommuner och samkommuner och går ut på att på ett effektivare sätt sysselsätta arbetssökande med svag ställning på arbetsmarknaden. Försöket inleds vid årsskiftet. Sysselsättningschefen ansvarar för kommunförsökets nätverksledning och är närmaste chef för stadens sysselsättningstjänster.

Enligt Karleby stad är Sanna-Mari Levijokis styrkor som sysselsättningschef att hon har god kännedom om målgruppen och också erfarenhet av förändrings- och nätverksledarskap.

Levijoki kommer att övergå stegvis till tjänsten som sysselsättningschef under december och januari. Kokkotyö-stiftelsen behandlar valet av en ny verkställande direktör under sitt möte i november. Enligt ett pressmeddelande från Karleby stad är det viktigt för både staden och Kokkotyö-stiftelsen med en kontrollerad övergång. Det här särskilt med tanke på stiftelsens framtid.

– Vi förbereder bytet så att det praktiska arbetet vid Kokkotyö-stiftelsen fortgår så smidigt som möjligt, säger stiftelsens vice ordförande Markku Kallinen i pressmeddelandet.