Coronaläget har försämrats snabbt i stora delar av Södra Finland. Regionförvaltningsverket i Södra Finland skärper nu begränsningarna för sammankomster i Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens sjukvårdsdistrikt i december.

I Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikts områden förbjuds alla sammankomster med mer än 10 personer. I Södra Karelens sjukvårdsdistrikts område gäller förbudet sammankomster med mer än 50 personer. Besluten för Tavastland och Kymmenedalen är i kraft den 1–20 december medan beslutet som gäller Södra Karelen är i kraft till sista december, uppger Regionförvaltningsverket.

Stadgeenliga bolags och sammanslutningars möten kan trots det ordnas, förutsatt att man följer de instruktioner som Institutet för hälsa och välfärd har utfärdat.

Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt har meddelat att epidemin är i samhällsspridningsfasen i deras områden. Epidemin är i Södra Karelen tills vidare på basnivån.

Regionförvaltningsverket i Södra Finlands beslut gäller offentliga tillställningar och sammankomster som till exempel marknader, konserter, teaterföreställningar och idrottsmatcher med publik.