På måndagen rapporterades ett fall av covid-19. Det fallet hade konstaterats redan på söndagen, vilket innebär att Soite än så länge denna vecka inte upptäckt några nya fall.

Enligt THL:s coronakarta är antalet smittade sedan pandemins början 49 i Karleby och 42 i Kronoby. I Kronoby har siffran varit oförändrad i många veckor, medan det i Karleby uppdagats enstaka fall de senaste veckorna. I Jakobstad är motsvarande siffra 90, i Larsmo 42, Pedersöre 47 och Nykarleby 39.

Incidensen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, alltså förekomsten per 100 000 invånare, de senaste 14 dagarna är 7,7 och smittkedjorna har kunnat spåras till 80 procent. I nuläget vårdas ingen patient för covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby.

På onsdag har Mellersta Österbottens regionala covid-19-myndighetsgrupp möte och ser över restriktionerna för sjukvårdsdistriktet, som sedan den 29 november finns i epidemins accelerationsfas. De rådande coronarestriktionerna som finns på korona.soite.fi är i kraft till den 17 januari.