Denna vecka är coronatelefonlinjen på Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad öppen för alla som är 70 år och äldre (födda 1950 och tidigare). Den som ringer läggs i en kö, varifrån man från verkets sida ringer upp inom 1–4 veckor, och ger exakt vaccinationstid, meddelar Social- och hälsovårdsverket i ett pressmeddelande.

Vecka 7 och 8 (denna och nästa vecka) har man som mål att få alla över 80 år vaccinerade, om de kontaktat coronatelefonnumret, har hemvård eller bor på ett effektiverat serviceboende. De som fått en tid längre fram och är 80 år eller äldre, kommer att kontaktas för att få en tid för vaccinering redan vecka 7 eller 8.

Alla som nu är 70 år och äldre, uppmanas ringa till vaccinationsnumret 06 781 0330 denna vecka och meddela intresse för vaccin. Linjen är öppen tisdag–fredag kl 8–15. Det är lättare att komma fram på telefonlinjen efter klockan 10 på dagen, meddelar Social- och hälsovårdsverket.

Vecka 8 öppnas tidsbokningen för personer som på grund av sin sjukdom hör till en riskgrupp. Inledningsvis erbjuds vaccinationsmöjlighet till personer, som på grund av sin sjukdom eller sitt tillstånd har speciellt hög risk att få en svår coronavirussjukdom. Närmare anvisning för personer i dessa riskgrupper publiceras senare denna vecka.

De som har hemvård eller bor på ett effektiverat serviceboende, får sitt vaccin på boendet och av hemvårdens personal i samband med besök.  

Följ också med dagsaktuella inlägg om coronavaccineringen på hemsidan www.sochv.jakobstad.fi