Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 614 nya fall av coronaviruset på torsdagen. Det innebär att totalt 52 209 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Fram till i onsdags handlade totalt 449 av alla bekräftade fall om muterade virusvarianter.

I onsdags vårdades 102 coronapatienter på sjukhus runtom i landet, av dem behöver 30 intensivvård. Enligt onsdagens uppgifter har sammanlagt 723 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 93,2. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 190,2, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 100,6 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 146,9.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Antalet vaccinerade personer är enligt onsdagens uppgifter totalt 229 558 personer. Enligt Institutet för hälsa och välfärds vaccinkarta har omkring 62 170 personer vaccinerats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 22 530 personer i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt och nästan 8 370 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt.