Totalt 31 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2046 personer. I går, onsdag, rapporterade man om tre nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på torsdagen 125. Det betyder att det ökat något – på onsdagen var incidensen 123.

 

Under onsdagen var det 467 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Testresultaten kan fortfarande komma med fördröjning eftersom trycket fortsättningsvis är stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors som analyserar proverna. Totalt har man tagit över 51000 coronatest i distriktet.

LÄS OCKSÅ: Just nu klarar vården av antalet covidpatienter

Över 11000 har fått vaccin

Vasa sjukvårdsdistrikt fortsätter vaccinera personer som är under 70 år och hör till riskgrupperna samt dem som är över 80 år. 

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 11067 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 1200 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.