Totalt 17 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelade distriktet på sin webbplats klockan 11. I Jakobstadsregionen har inga nya coronafall förekommit.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2080 personer. I går, fredag, rapporterade man om också 17 nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på lördagen 113. Det betyder att det fortsätter att minska – på fredagen var incidensen 120.

Under fredagen var det 363 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Testresultaten kan fortfarande komma med fördröjning eftersom trycket fortsättningsvis är stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors som analyserar proverna. 

Nästan 13000 har fått vaccin

Vasa sjukvårdsdistrikt fortsätter med vaccinationerna. Nu får alla som fyllt 75 år vaccin. Man börjar också vaccinera 16–69-åringar som hör till riskgrupp 1. Läs mer om det här. 

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 12924 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 1205 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.

Uppdaterad kl. 12:52 med Jakobstadsregionens utlåtande.