Totalt 9 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2121 personer. 

Hittills den här veckan är distriktet nu uppe i 31 fall: utöver dagens 9 rapporterades om 13 i går och om 9 i måndags.

Precis som i måndags fanns merparten av tisdagens fall i Vasa. Under tisdagen var det tre coronapatienter som fick vård på Vasa centralsjukhus, enligt infektionsöverläkare Juha Salonen.


Läs också: Vasa fortsätter att ha merparten av Österbottens nya coronafall

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, har på onsdagen sjunkit till 103. På tisdagen var incidensen 111.

Under tisdagen var det 343 personer som testade sig för coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt.


Över 13 000 har fått första vaccindosen

Enligt Vasa sjukvårdsdistrikts veckovisa vaccinstatistik som publicerades på tisdagen är det nu cirka 13 300 personer i distriktet – det vill säga 9 procent av befolkningen över 16 år – som fått den första dosen av coronavaccinet. 

Cirka 1600 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

I landet som helhet är det nu – enligt THL:s statistik – 6,9 procent som fått den första dosen, medan 1,5 procent fått båda doserna.

THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras med fördröjning.