Tidsbeställningen för coronavaccineringen utvidgas när flera personer från riskgrupp 1 får möjlighet att beställa tid vecka 9, meddelar Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad.


Till listan med risk för att insjukna i en allvarlig coronavirusinfektion har följande sjukdomar/tillstånd lagts till: svår kronisk njursjukdom, kronisk obstruktiv lungsjukdom eller av annan orsak nedsatt lungkapacitet, astma och har under det senaste året behövt kortison i tablettform eller sjukhusvård på grund av astman, tablettbehandlad typ 2-diabetes och är i åldern 55–69 år , har insulinbehandlad typ 2-diabetes som och har inte blivit kontaktade hittills.

De som har fyllt 70 år och inte har anmält intresse för att få coronavaccin, kan ännu ringa till tidsbeställningen. De som har lagts i kö tidigare kontakts inom 1–4 veckor och ges tid till vaccination.

I samband med vaccinationen måste man kunna påvisa att man hör till riskgruppen till exempel genom att visa FPA-kortet, med hjälp av epikriskopia eller recept.  

 Tidsbeställning via telefonnummer 06 781 0330, ti-fr kl. 8-15

Elektronisk tidsbeställning: https://rokotus.vihta.com/public/jakobstad/#/home

Rättad kl 17.30 med att meningen "Andra som hör till riskgrupp 1 och inte ännu har bokat tid, kan också anmäla sig nu", har strukits eftersom det är ett sakfel och inte stämmer.