Vid Hakalax skola på årskurs 7 i Karleby har ett fall av coronavirussmitta konstaterats. Till fallet anknyter en gruppexponering onsdag 24 - torsdag 25 februari.

Kontakt pågår med de exponerade från Soite meddelar man att man kommer att ta kontakt med alla exponerade så fort som möjligt. Tiotals personer kommer att sättas i karantän.

Soite ber speciellt eleverna och personal i Hakalax skola att följa med sina symtom och med mycket låg tröskel söka sig till coronavirusprovtagning.

Karleby stad informerar elever och föräldrar närmare på Wilma hur undervisningen ska ordnas efter sportlovet. 

Soite uppmanar också alla ungdomar i Mellersta Österbotten att följa alla restriktioner och undvika onödiga sociala kontakter nästa vecka. Också Karleby stad ber i ett pressmeddelande  alla ungdomar i området att vara måna om sin coronasäkerhet och undvika onödiga sociala kontakter under vinterlovet.

Elever och föräldrar informeras nästa vecka via Wilma närmare om hur undervisningen ordnas efter sportlovet.

Coronavirusläget har försämrats avsevärt sedan i torsdags i Mellersta Österbotten. Nu är det ytterst viktigt att minska antalet närkontakter så mycket som möjligt, fira sportlov hemma, använda ansiktsmask omsorgsfullt och hålla säkerhetsavstånd och sköta handhygienen.

Uppdaterad och kompletterad kl 19.29 med Karleby stads meddelande.

Uppdaterad kl 20.21 med ny bild.