Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 588 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 63 110 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Fram till i fredags handlade totalt 1 295 av alla bekräftade fall om muterade virusvarianter. Mängden muterade varianter uppdateras en gång i veckan.

Sammanlagt 251 coronapatienter vårdades i måndags på sjukhus runtom i landet, av dem behövde 37 intensivvård. Enligt måndagens uppgifter har sammanlagt 774 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 150. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 306, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 197 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 99 (THL:s siffror uppdateras med fördröjning, enligt Vasa sjukvårdsdistrikts egen rapportering är incidensen på tisdagen 85).

Fram till i måndags hade sammanlagt 481 326 personer i Finland fått sin första dos av vaccin, vilket motsvarar omkring 8,6 procent av landets befolkning. 84 726 personer har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.