Under tisdagen konstaterades totalt fem nya coronafall i Södra Österbotten. Smittkedjorna med koppling till både vindkraftsparksbygget i Teuva och Huhtala daghem i Seinäjoki fortsätter, konstaterar sjukvårdsdistriktet i ett pressmeddelande. Smittan kommer ursprungligen från utlandet.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 732 personer i Södra Österbotten. Totalt fyra coronapatienter vårdas i nuläget på centralsjukhuset i Seinäjoki och på regionens hälsovårdscentraler.

Incidenstalet för de två senaste veckorna är på onsdagen 23,3 per 100 000 invånare. Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt tog förra veckan steget ner till epidemins lägsta nivå, utgångsnivån, men efter det har situationen försämrats igen med flera nya smittfall. I går rapporterade man om hela tio nya fall.

Läs också: Nya smittfall kan tvinga Södra Österbotten stänga restauranger igen: "Nu följer vi utvecklingen noga"

Läget är oroväckande, konstaterar distriktet i ett pressmeddelande, och man gör nu allt man kan för att få situationen under kontroll igen. Man uppmanar invånarna att fira påsken endast med den närmaste familjen och att undvika nya sociala kontakter.