Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 654 nya fall av coronaviruset på torsdagen. Det betyder att sammanlagt 78 106 personer har insjuknat sedan epidemins början.

Flest fall av smitta finns fortfarande i huvudstadsregionen och Åbo. De nya fallen i Helsingfors är 179 stycken, i Esbo 70 stycken och i Vanda 57 stycken. I Åbo har det konstaterats 44 nya smittade det senaste dygnet.

Incidensen för de senaste två veckorna är 155 fall per 100 000 invånare, vilket betyder att incidensen sjunkit något.

Enligt institutet vårdas sammanlagt 212 coronapatienter på sjukhus runtom i landet, av dem behöver 52 intensivvård. På torsdagen rapporterades ytterligare 2 dödsfall. Sammanlagt har 846 personer i Finland avlidit till följd av sjukdomen.

På torsdagen rapporterade Institutet för hälsa och välfärd att sammanlagt 1 miljon doser av coronavaccinet har distribuerats i Finland. Det innebär att totalt 930 842 personer har fått den första dosen av vaccinet, vilket motsvarar 16,7 procent av befolkningen. 89 364 personer har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.