Totalt 11 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2342 personer. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på torsdagen 37 vilket betyder att det stigit ytterligare sedan onsdagen då det var 32. Förra torsdagen var incidensen 22.

Hittills den här veckan har man nu konstaterat 23 nya fall i distriktet: Utöver dagens elva rapporterade man om fyra i onsdags, om två i tisdags och om sex i måndags.


Läs också: Alla onsdagens coronafall finns i Vasa – de flesta har smittats utanför Österbotten

386 personer i sjukvårdsdistriktet testade sig för coronaviruset under onsdagen. Det totala antalet tester som tagits sedan pandemins början uppgår nu till 62 626.

Totalt 16 personer har nu avlidit till följd av sjukdomar förorsakade av coronaviruset, uppgav sjukvårdsdistriktet i går. Informationen om antalet dödsfall ges varannan onsdag.


33 000 har fått första vaccindosen

På onsdagen uppdaterade Vasa sjukvårdsdistrikt även sin veckovisa statistik på hur många i distriktet som fått coronavaccin. Det är nu ungefär 33 000 personer, det vill säga 24 procent av befolkningen över 16 år, som har fått den första vaccindosen. 

Cirka 1 640 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Läs också: Nu har över en miljon finländare fått första vaccindosen