Under torsdagen bekräftades två nya fall i Jakobstad med okända smittkedjor samt ett fall i Nykarleby som innebar en exponering vid Skogsstjärnans daghem. 

Coronafallen med okända smittkedjor började genast nystas i. Vid Social- och hälsovårdsverket pågår fortfarande smittspårningen, hittills har Alma daghem kopplats till åtminstone ett av fallen.

– Med hjälp av snabbtester har det nu framkommit att ytterligare fyra personer smittats av corona i Jakobstadsregionen till följd av de fall som redan bekräftats i dag, säger Johanna Gripenberg.

"Det finns en risk att även allmänna platser kommer att listas som exponeringsplatser till följd av dessa fall."

Johanna Gripenberg

Smittskyddsläkare vid Social- och hälsovårdsverket

 

Staden Jakobstad informerar om exponeringen på Alma daghem:

"Både barn och vuxna vid en specifik avdelning på daghemmet Alma har exponerats för covid-19. Alla exponerade personer har försatts i karantän. Under tisdag och onsdag exponerades avdelningen för coronasmittan. De övriga avdelningarna som inte berörts av coivd-19 fallet fortsätter sin verksamhet som normalt."


Smittspårningen fortsätter gällande de nu sammanlagt sju coronafallen som bekräftades i Jakobstadsregionen under torsdagen.

– Det finns en risk att även allmänna platser kommer att listas som exponeringsplatser till följd av dessa fall, säger Gripenberg.

Social- och hälsovårdsverket informerar direkt de får reda på nya platser som kan ha utsatts för en  coronaexponering.