Totalt fyra nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på lördagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2355 personer. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på lördagen 42 vilket betyder att det stigit ytterligare sedan gårdagen då det var 41. Förra lördagen var incidensen 29.

Hittills den här veckan har man nu konstaterat 36 nya fall i distriktet: Utöver dagens fyra rapporterade man om nio i fredags, elva i torsdags, fyra i onsdags, om två i tisdags och om sex i måndags.

Läs också: Majoriteten av fallen finns i Jakobstad – "I Vasa tycks läget bli bättre"

359 personer i sjukvårdsdistriktet testade sig för coronaviruset under fredagen. Det totala antalet tester som tagits sedan pandemins början uppgår nu till 63 293.


33 000 har fått första vaccindosen

På onsdagen uppdaterade Vasa sjukvårdsdistrikt även sin veckovisa statistik på hur många i distriktet som fått coronavaccin. Det är nu ungefär 33 000 personer, det vill säga 24 procent av befolkningen över 16 år, som har fått den första vaccindosen. 

Cirka 1 640 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.