Republikens president Sauli Niinistö förbereder sig inför årets Gullrandadiskussioner genom att utbyta tankar och åsikter med studerande.

I samband med tre separata samtal ska Niinistö diskutera stormaktspolitiken, klimatförändringen och den internationella ekonomin tillsammans med studerande vid tre av landets universitet.

Det första samtalet sker den 21 april med studerande vid Lapplands universitet. Temat för det samtalet är "Spänningen ökar i stormaktspolitiken: hur ska vi trygga Finland?”.

21

april diskuterar president Sauli Niinistö säkerhetspolitik med studerande.

 


Följande samtal sker den 26 april och då diskuterar presidenten med studerande vid LUT-universitetet. Under det samtalet är temat ”Att bekämpa klimatförändringar är en del av de mänskliga skyldigheterna”.

Det tredje och sista samtalet förs den 28 april och då fungerar studerande vid Aalto-universitetet som Niinistös samtalspartner. Temat för det tredje samtalet är "Mer pengar sätts i omlopp och tekniken förändras i grunden: ändras ekonomins lagar?”.

Alla diskussioner inleds klockan 11 och pågår i en timme.

Diskussionerna sker på distans och allmänheten har möjlighet att följa med samtalen via presidentens webbplats. Diskussionerna förs på finska, men videoinspelningar med såväl svensk som engelsk textning kommer att publiceras på webbplatsen i efterhand.