Den här veckan blir de kvarvarande "Let's dance"-deltagarna "dancing queens" när programmet satsar på Abba-tema. Michel Tornéus dansar paso doble till "Take a chance on me".

– Paso doble handlar mycket om självförtroende, man ska vara en matador och macho, och det är inte riktigt jag. Jag gillar inte att stå i centrum utan håller mig gärna i bakgrunden. Utmaningen blir att ta plats och vara självsäker, säger han.

34-åringen arbetar fortfarande med att hitta sig själv utanför friidrottskarriären, som han lade ner för två år sedan. Då hade han bland annat slagit svenskt rekord i längdhopp och har flera svenska mästerskapsguld på sin meritlista.

– När man plockade bort det visste jag inte vem jag var. Det här är ett perfekt sätt att utmana mig själv, stå på en scen och göra någonting jag aldrig har gjort förut, säger han.


Förra veckan valde han att tillägna dansen sin gudfar Olle, som gick bort 2008. Framträdandet hyllades av juryns Tony Irving, som bland annat sade att "Under 15 år har jag aldrig sett en manlig deltagare inta golvet, vara på rätt plats i rätt tid och andas genom varje rörelse".

Michel Tornéus berättar att hans telefon "har brunnit sedan i lördags" av alla fina ord, och att han har fått nya fans.

– Det här är en publik som inte visste vem jag var innan, det är definitivt fler som säger hej på stan nu eller när jag hämtar barnen på skolan, speciellt efter i lördags. Det var mycket fina ord och jag är tacksam för det, säger han.

Michel Tornéus dansar vidare i


Det för inte första gången Tornéus medverkar i tv – 2020 vann han SVT:s "Mästarnas mästare". Nu berättar han att han har fått blodad tand för att arbeta med tv.

– Det är väldigt kul att se hur en sådan här stor produktion går till. Programledare skulle vara jättekul, men också att arbeta bakom kameran.

Vilket program han skulle vilja leda vill han helst behålla för sig själv.

– Alla har vi väl någon barndomsdröm, säger han hemlighetsfullt.

Veckans danser

  • 1. Kristina "Keyyo" Petrushina och Hugo Gustafsson (quick step)
  • 2. Filip Lamprecht och Linn Hegdal (american smooth)
  • 3. Michel Tornéus och Jasmine Takács (paso doble)
  • 4. Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm (american smooth)
  • 5. Carola Häggkvist Tobias Karlsson (paso doble)
 

Michel Tornéus tar med vinnarlusten från idrotten till "Let's dance", men berättar att han helst fokuserar på sin egen prestation. Ett orosmoment är att inte ens en tekniskt perfekt dans är en garanti mot utröstning. Det blev Anis Don Demina och Hanna Hedlund varse om, när de trots full pott från juryn ställdes mot varandra i slutduellen förra veckan. Slutligen blev det Hedlund som tvingades lämna tävlingen.

– Man kan aldrig slappna av i det här programmet, det är en sak som är säker, säger Tornéus.