Aleksandr Murachovskij har inte setts till sedan i fredags, då han gav sig ut i skogen på en fyrhjuling för att jaga, enligt officiella utskick från det ryska inrikesdepartementets kansli i staden Omsk.

Fyrhjulingen har hittats 6,5 kilometer från det jaktläger som läkaren begav sig från, rapporterar den lokala nyhetssajten Omsk Zdes.

En stor sökinsats pågår sedan i lördags i oländig terräng i de västsibiriska skogarna.

Mediekanalen Life.ru, som i hög grad förhåller sig följsamt till Moskvaregeringen, skriver att två björnar setts till i området och att det kan röra sig om en olycka.



"Blodsockerfall"


När den numera fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj insjuknade under en flygresa i Sibirien i augusti förra året nödlandade planet i staden Omsk, där han lades in på ett sjukhus.

Aleksandr Murachovskij var chefsläkare på detta sjukhus och hamnade snabbt i ett internationellt rampljus där han pressades på svar om exakt vad som hänt Navalnyj. Murachovskij insisterade att Navalnyj, som då låg i koma, inte hade blivit förgiftad. Han gjorde gällande att det handlade om ett plötsligt blodsockerfall, eller en inflammation i bukspottskörteln.

Efter många om och men gick Ryssland med på att låta Navalnyj lämna landet för vård i Tyskland.



Blev minister


Europeiska laboratorier slog senare fast att Aleksej Navalnyj hade blivit förgiftad av det Sovjettillverkade nervgiftet Novitjok.

När oppositionsledaren senare vaknade upp hävdade han att läkarna avsiktligen dragit ut på tiden för att spåren av nervgiftet Novitjok skulle hinna gå ur hans kropp.

Aleksandr Murachovskij fick kort därpå ett nytt jobb av guvernören i Omsk oblast. Sedan i november förra året är han regionens hälsominister.