Under försäsongen sände ÖT ett par av Jaros träningsmatcher som webb-tv direkt på ot.fi. Det är inte möjligt den här gången eftersom Ruutu äger tv-rättigheterna. Men ett direktreferat från Centralplan blir det i radioform.

– Vi vet att intresset för Jaro är stort bland våra läsare och för oss handlar det om att ge så bra bevakning som möjligt under de här omständigheterna. Därför är vi glada att kunna erbjuda våra kunder det här alternativet, säger Ann-Sofi Berger som är ansvarig utgivare på Österbottens Tidning. 

Matchen kommer att refereras av Björn Bredbacka med Sören Bäck som bisittare. Bredbacka ser fram emot en dramatisk och intressant fotbollseftermiddag. 

– För den som väljer bort folksamlingar erbjuder vi ett perfekt alternativ. Framför allt ser det ut att kunna bli en härlig radioeftermiddag. Det är helgdag, tidig avspark och vädret ser ut att bli strålande. Det är bara att rulla fram solstolen, logga in på surfplattan eller mobilen och njuta av dramatiken.
 
Eftersom det är Kristi himmelsfärdsdag är avsparken redan klockan 16. Radiosändningen på ot.fi börjar fem minuter innan avspark.