Ett nytt coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 2530 personer.

Incidenstalet är på tisdagen fortfarande 11 smittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Förra tisdagen var incidensen 14.

Under måndagen var det 255 personer som testade sig för coronaviruset.


Vaccinleveranserna minskar nästa vecka

Enligt de senaste uppgifterna från Vasa sjukvårdsdistrikt är det nu 73 procent av alla över 12 år som fått den första vaccindosen, totalt drygt 107 000 personer. 44 000 personer i distriktet har även fått den andra dosen.

Chefsöverläkare Peter Nieminen sade på måndagen att det här är sista veckan som sjukvårdsdistriktet får en större vaccinleverans, från och med nästa vecka levereras bara en tredjedel av den mängd man fått hittills under sommaren – och de doserna går främst till dem som väntar på sin andra spruta.

– Nu är alltså hög tid att boka tid för att få sin första vaccindos. Det kan dröja länge innan det är möjligt igen och i höst ska vi dessutom börja vaccinera friska 12–15-åringar, så då ska vaccinet räcka till ännu fler, sade Nieminen till VBL/ÖT.