Incidensen för de 14 senaste dagarna är i nuläget 65 fall per 100 000 invånare. Just nu kan 75 procent av smittfallen spåras. Ingen patient vårdas på Möcs i Karleby på grund av covid-19.

 

Drop in-testningen i Karleby har varit rejält överbelastad de senaste dagarna och därför kommer provsvaren fortfarande med viss fördröjning. Det kan ta två till tre dagar att få sitt svar.

Eftersom det just nu finns smittfall som inte kan spåras i regionen påminner Soite om att det är viktigt att följa de regionala restriktionerna och rekommendationerna för att förhindra spridning. 

När det gäller vaccinationerna mot covid-19 har tyngdpunkten inom Soite förflyttats till så kallad walk in-vaccinering, utan tidsbokning. Den senaste gruppen att vaccineras är 12-15-åringar och under de närmaste dagarna ordnar Soite flera vaccindagar dit dessa kan komma utan att boka tid. 

I Kronoby ordnas en vaccineringsdag nu på fredag på Kronoby hälsostation, liksom på onsdag den 1 september. I Karleby kan barn i åldern 12-15 vaccineras vid vaccinmottagningen i gamla Halpa-Halli nu på lördag, på onsdag den 1 september och lördag den 4 september.

 

Det är fortfarande möjligt att också boka en tid för vaccinering. Skolorna ger eleverna mer info om vaccinationerna, och information finns också på Soites coronawebbplats.