Totalt 23 nya fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt undet det senast dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 215. I går, tisdag, var det 214.

372 personer testade sig för coronaviruset under tisdagen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3394 personer.


 

50 fall på tre dagar

Hittills den här veckan har nu 50 fall konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 23 rapporterade man om åtta nya fall i går och om 19 nya fall i måndags.

Av tisdagens åtta fall fanns sex i Vasa och två i Larsmo, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus.

Läs också: Tisagens fall finns i Vasa och Larsmo – 1400 österbottningar är i karantän

Under tisdagen var det tre personer som behövde sjukhusvård på grund av covid-19. Två patienter vårdades på vårdavdelning och en på intensiven.


Drygt hälften av österbottningarna är fullt vaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 72,3 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som tagit den första dosen av coronavaccinet. 55,9 procent har även tagit den andra dosen.

Räknar man enbart med befolkningen över 12 år är det 64,4 procent som är fullt vaccinerade.

Här kan du följa hur vaccineringen framskrider i de olika åldersgrupperna och kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt.

I hela landet är det 56,5 procent som är fullt vaccinerade. Räknar man enbart befolkningen över 12 år är andelen fullt vaccinerade 64,2 procent.