Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s lucia i Karlebyregionen, det vill säga Karleby, Terjärv, Nedervetil och Kronoby. Nomineringen till lucia i Jakobstadsregionen är också öppen.

Det är en fördel om man är van att uppträda, men huvudsaken är att man vill ljusa upp någons vardag i december. I år förutsätter vi dessutom att kandidaterna är fullt vaccinerade mot covid-19.

Skicka in namn, telefonnummer och e-postadress, och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter. Vi tar endast emot anmälningar med samtycke av kandidaten. Mejladressen är red@hssmedia.fi. 

Ifall du hellre vill sända ett brev skickas uppgifterna till ÖT, Strandgatan 8-10, 67100 Karleby. när det gäller Karlebynejdens lucia. För Jakobstadsnejden är adressen PB 22, 68601 Jakobstad. Märk kuvertet ”Lucia 2021”. 

Sista anmälningsdag är onsdagen den 20 oktober klockan 18.

ÖT ordnar luciaomröstningen i samarbete med regionens Lionsklubbar. Intäkterna från insamlingen går till välgörande ändamål.