Totalt 23 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 101 – det vill säga samma som i går.

Under onsdagen var det 503 personer som testade sig för coronaviruset.

Läs också: Lång kö till coronatest i Vasa – bilkön ringlar sig runt kvarteret

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4514 personer.


 
Inga covidpatienter på VCS i går

Hittills den här veckan har nu 49 nya smittfall konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 23 rapporterade man om 14 i går, om fyra i tisdags och om åtta i måndags.

Onsdagens 14 fall fanns utspridda i sex olika kommuner i distriktet, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen.

Läs också: Onsdagens fall finns i Vasa, Korsholm, Vörå, Närpes, Kristinestad och Laihela – "Vörå hade incidenstalet noll"

Under onsdagen var det inte längre någon som vårdades på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19.


6 procent har fått tre vaccindoser

Enligt de senaste uppgifterna (från onsdag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 87,3 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 82,9 procent har fått två doser och 6,3 procent har fått tre doser.

Över 40 procent av alla över 80 år har nu fått den tredje dosen.

Läs också: Nu tar österbottningarna tredje sprutan – "Den ger bättre och längre skydd"

Räknar man hela befolkningen – det vill säga även alla barn under 12 år som ännu inte ingår i vaccinationsprogrammet – handlar det nu om 71,9 procent som nu är dubbelvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.