Österbottens välfärdsområde rapporterar om 306 nya coronafall det senaste dygnet. Det betyder att incidenstalet fortsätter stiga, i dag är talet 2116. 

I går tog 1011 österbottningar ett officiellt coronatest. Sedan pandemins början har området 9435 bekräftade fall totalt. 

På torsdagen fick fyra personer intensivvård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. De patienter som vårdas på vanlig avdelning på sjukhuset har ökat till sju. Dessutom får tolv patienter vård på bäddavdelningar inom primärvården, huvudsakligen i Vasa. 


Nya beslut om karantän och nedstängning

Kommer alla restauranger snart att stängas? Och hur blir det med karantänstiden i Österbotten? Svar kommer förhoppningsvis i dag. Läs mera här om vad som är på gång. 


 


LÄS MERA: Här är kommunen med flest trippelvaccinerade

På en dryg vecka har incidensen i Österbottens välfärdsområde blivit dubbelt högre. På torsdagen nådde incidensen 2070. Positivt i det dystra läget är att en tredjedel av  de som är 12 år och äldre i alla de tre österbottniska vårdområdena nu är fullvaccinerade, det vill säga har fått tre doser av coronavaccinet.