Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s lucia. Det är en fördel om man är personen att uppträda, men huvudsaken är att man vill pigga upp någons vardag i december.

Luciafirandet brukar vara roligt och ett minne för livet för lucia och tärnorna, men tar förstås också en massa tid från skolarbetet under den korta men intensiva perioden. Men det är också lärorikt och därför brukar många skolor ge studiepoäng, så det lönar sig att fråga om det gäller just din skola ifall du är intresserad av att ställa upp!

Skicka in namn, telefonnummer och e-postadress för kandidaten och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter och framförallt – att fråga kandidaten om lov innan. Mejladressen är ­red@hssmedia.fi.

Ifall du hellre vill skriva ett brev skickas uppgifterna till ÖT, Köpmansgatan 10, PB 22, 68601 Jakobstad. Märk kuvertet ”Lucia 2022 Karleby” eller ”Lucia 2022 Jakobstad”. Sista anmälningsdag är onsdagen den 19 oktober klockan 18.

ÖT ordnar luciaomröstningen i samarbete med regionens Lionsklubbar. Intäkterna från Lionsklubbarnas insamlingar går till välgörande ändamål.