Ekonomi

Delårsresultat & bolagsstämmor

Mest läst senaste veckan

Ekonomi

Nyhetsbild

Nytt miljardresultat av Nordea – Frank Vang-Jensen: "Kriget har påverkat vår verksamhet"

Nordea har radat upp starka kvartalsresultat. Det första 2022 är inget undantag. Kvartalsresultatet var över en miljard euro.

Nyhetsbild

Ren vinst för Boliden – gott första kvartal för koncernen

KARLEBY En vinst på 385 miljoner euro för Boliden. Högre kopparpris gav resultat men också efterfrågan på de metaller som behövs för klimatomställningen.

Nyhetsbild

Spotify rasar på börsen efter rapport

Spotifys siffror för första kvartalet blev över förväntan. Trots det rasar aktien när New York-börserna öppnar. Marknaden är besviken på bolagets prognos över antalet nya användare.

Nyhetsbild

Finnairs resultat kraftigt på minus – berett på att ryska luftrummet är stängt länge

Finnair omsättning ökade kraftigt under det första kvartalet, även om resultatet fortfarande var rejält på minus. Bolaget räknar med att det ryska luftrummet är stängt en längre tid.

Nyhetsbild

UPM gjorde rejäl vinst – trots att fabrikerna stod stilla

Strejken märktes i UPM:s resultat som mer än halverades från det föregående kvartalet. Men skogsjätten gjorde ändå en vinst på 139 miljoner euro.

Nyhetsbild

Elisa gjorde starkt första kvartal – "Kriget i Ukraina har inte påverkat oss direkt"

Ingen betydande direkt påverkan. Elisas vd Veli-Matti Mattila bedömer dock att kriget i Ukraina påverkar de allmänna ekonomiska utsikterna, speciellt mot slutet av året.

Nyhetsbild

Netflix ska ta krafttag mot kontodelning

Netflix kundtapp fick aktien att rasa. Nu ska bolaget ta krafttag mot de hushåll som delar konton. – Nu jobbar vi superhårt på det, säger vd Reed Hastings.

Nyhetsbild

Aktias stämma slog fast utdelning – Lasse Svens leder styrelsen

Aktias bolagsstämma har slagit fast utdelning och banken får också en ny styrelsemedlem. Lasse Svens leder styrelsearbetet.

Nyhetsbild

Bra år för Snellman Ab – investerar för 80 miljoner

Trots att stigande kostnader kastade skugga över slutet av året gjorde Snellman ett stabilt resultat. Därför går koncernen nu vidare med investeringar på över 80 miljoner euro.

Nyhetsbild

Rekordsförsäljning för KPO – försäljningen ökade under det andra pandemiåret

KARLEBY Handelslaget KPO ökade försäljningen i fjol till knappa 933 miljoner euro. Det är en ökning med drygt 80 miljoner euro jämfört med året innan.

Nyhetsbild

Wasaline gjorde plusresultat i fjol fast det först såg mörkt ut – vd:n Peter Ståhlberg: "Aurora Botnia räddade oss"

VASA Trots pandemin blev 2021 ett starkt år för Wasaline. Nu rasslar bokningarna in, men krisen i Ukraina och de höga energipriserna oroar. Vd:n Peter Ståhlberg ser ändå hoppfullt på 2022.

Nyhetsbild

Veritas nådde bästa placeringsresultatet på 2000-talet – i år blir det tuffare

Det bästa placeringsresultatet på 2000-talet. Det är vad pensionsförsäkringsbolaget Veritas, som snart leds av Carl Haglund, presterade under fjolåret.

Nyhetsbild

Fortsatt fina siffror för Vasa andelsbank – vd Ulf Nylund varnar för stigande räntor

Ett av de bästa bankåren under min tid som vd. Det säger Ulf Nylund om Vasa andelsbanks fjolår. Rörelsevinsten på 5,1 miljoner euro belastades av både nedskrivningar och reserveringar. Nylund varnar för stigande räntor.

Nyhetsbild

Finnairs förlust minskade – omsättningen ökade över 300 procent sista kvartalet

En förlust på 65,2 miljoner euro under det fjärde kvartalet och en förlust på nästan 470 miljoner euro under helåret 2021. Återhämtningen framskrider, men fortfarande tufft, sammanfattar Finnairs vd Topi Manner situationen just nu.

Nyhetsbild

Bra fjolår för Lokal-Tapiola Österbotten – nu kan vd Pasi Haarala blicka framåt

Pasi Haarala kan vara nöjd med Lokal-Tapiola Österbottens fjolår. Det är samtidigt hans sista som vd för Lokal-Tapiola Österbotten, åtminstone för den här gången.

Nyhetsbild

Mycket bra för Boliden – men skyhögt elpris påverkade zinkproduktionen

KARLEBY Metallkoncernen Boliden presenterade ett starkt resultat. Ett högt elpris gjorde att koncernen tidvis sålde strömmen i stället för att smälta zink.

Nyhetsbild

Rekordresultat av Uponor i tuffa marknadsförhållanden

En marknad som präglats av osäkerhet och utmaningar. Det hindrade inte Uponor från att redovisa ett rekordresultat 2021.

Nyhetsbild

OP Mellersta Österbotten gjorde rejäl vinst – "Vi är nöjda över resultatet"

KARLEBY Bankens rörelsevinst i fjol förbättrades rejält. De förväntade kreditförlusterna var mycket lägre än beräknat vilket gav ordentlig vinst.

Nyhetsbild

Intäktslyft för Pfizer – covidvaccinet syns i bokslutet

Nyhetsbild

Nu är Nokia ett dividendbolag igen – vd:n Pekka Lundmark: "Fjolåret var riktigt bra"

Efter drygt två års väntan kan Nokias aktieägare glädjas åt dividend igen. Förslaget är 0,08 euro per aktie.

Nyhetsbild

Miljardresultat av Nordea – föreslår utdelning på 0,69 euro per aktie

Bankkoncernen Nordea fortsätter att rada upp starka resultat. Rörelseresultatet steg till nästan 1,3 miljarder euro under det fjärde kvartalet.

Nyhetsbild

Spotify ökar antalet betalande medlemmar

Spotify har nu 180 miljoner betalande medlemmar – en ökning med 16 procent på helåret, visar företagets kvartalsrapport. Samtidigt steg intäkterna till 2 689 miljoner euro.

Nyhetsbild

Svag rapport från Meta – ras i efterhandeln

Meta, Facebooks moderbolag, lämnade en svagare delårsrapport för det fjärde kvartalet än väntat, skriver CNBC. Facebook-aktien rasade över 20 procent i efterhandeln.

Nyhetsbild

Stormigt Spotify släpper delårsrapport

Hård kritik har riktats mot Spotify i protest mot mot strömningstjänstens mest populära poddare Joe Rogan. Dålig tajming för företaget som i kväll släpper nya siffror. Men uppmärksamheten behöver inte bara vara negativ.

Nyhetsbild

Wärtsilä avslutade fjolåret urstarkt – orderingången nästan fördubblades

En orderingång som närapå fördubblades och ett jämförbart rörelseresultat som förbättrades med 53 procent. Wärtsilä avslutade 2021 urstarkt. Utdelningsförslaget är 0,24 euro per aktie.

Nyhetsbild

Tesla slår nya rekord

Tesla redovisar en nettovinst för förra året på 5,5 miljarder dollar. Det är rekord för den amerikanska elbilstillverkaren, att jämföra med cirka 3,5 miljarder dollar för 2020.

Nyhetsbild

Lista: De valdes in i Pedersörenejdens Andelsbanks nya fullmäktige

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE/LARSMO Nu är det klart vilka personer som valts in i OP Pedersöres fullmäktige. Av totalt 60 kandidater valdes 30 in. Nästan hälften är nya.

Nyhetsbild

Volvo Cars: Risk för produktionsstörningar

Aktien i biltillverkaren Volvo Cars sjunker efter en delårsrapport. Bolaget ser en bättre tillgång till komponenter under fjärde kvartalet. Men bristen på halvledare kvarstår och skapar en fortsatt risk för framtida produktionsstörningar.

Nyhetsbild

Aktias Mikko Ayub: "Fortsatt god resultatutveckling"

Aktia fortsätter att rada upp starka kvartalsresultat. Bankens vd Mikko Ayub konstaterar att samtliga affärsområden presterade bra under det tredje kvartalet.

Nyhetsbild

Handeln en av de stora coronavinnarna – Kesko slog till med tidernas resultat

Det råder inga tvivel. Det har gått och går fortsatt bra för dagligvaruhandeln och för handeln med byggvaror. Kesko slog till med det bästa kvartalsresultatet någonsin.

Nyhetsbild

Svagt resultat – Apple rasade i efterhandeln

Apple når inte upp till Wall Streets prognoser för det senaste kvartalet.

Nyhetsbild

Försämrad avkastning för Veritas under tredje kvartalet

Osäkerheten på placeringsmarknaden skapar oro.

Nyhetsbild

Full rulle på UPM i Jakobstad – "Vi har haft full produktion hela året"

UPPDATERAD. Cellulosaproduktionen i UPM täljde guld under det gångna kvartalet. Hur ser fabriksdirektör Simon Fagerudd på året i Jakobstad?

Nyhetsbild

Facebook nådde inte upp till förväntningarna

Facebook ökade både omsättning och vinst under det gångna kvartalet, men sociala medier-jätten varnar för att bolagets resultat och intäkter i framtiden kommer att påverkas negativt av Iphone-tillverkarens Apples nya integritetsbestämmelser.

Nyhetsbild

Bolidens vinst sjönk – störningar i produktionen påverkade resultatet

KARLEBY Trots generellt sett högre metallpriser presenterar Boliden sämre resultat. Vinsten sjönk en aning på grund av störningar i produktion och underhåll.

Nyhetsbild

Rejält vinstlyft för Nordea

Vinsten lyfter rejält för Nordea i tredje kvartalet, upp 17 procent. Vd Frank Vang-Jensen hänvisar till att de nordiska samhällena öppnar upp. Nordea öppnar även upp kassan för återköp i två omgångar och flaggar för nya finansiella mål.

Nyhetsbild

Tesla slog förväntningarna – ökade antalet billeveranser med 20 procent under tre månader

Elbilstillverkaren Tesla levererade en bra rapport för det tredje kvartalet och slog analytikernas förväntningar.

Nyhetsbild

Stark tillväxt för Stora Enso

En höjd efterfrågan på förpackningsmaterial bidrar till det förbättrade resultatet.

Nyhetsbild

Oatly lyfter igen efter rapport

Det svenska havredrycksbolaget Oatly Group redovisar en intäktsökning på 53 procent för andra kvartalet i den första rapporten som börsnoterat bolag. Aktien stiger i förhandeln på New York-börsen.

Nyhetsbild

KPO:s vd Kim Biskop: "Jag är stolt över hur vår personal hanterat utmaningarna"

Handelslaget KPO:s dagligvaruhandel fortsätter att slå rekord. Bilhandeln noterade den största försäljningsökningen.

Nyhetsbild

Aktias vd Mikko Ayub: "Ett mycket betydelsefullt och historiskt kvartal"

Ett minst sagt händelserikt kvartal. Aktia köpte Taaleris kapitalförvaltning och dessutom omorganiserade bankens verksamhet i tre affärsområden. Resultatet då? Det var rekordbra.

Nyhetsbild

Nytt vinstkvartal för Spotify – "Vill få fler kreatörer"

Musiktjänsten Spotify redovisar ännu ett kvartal med plusresultat. Antalet aktiva användare var "en besvikelse" enligt grundaren och vd:n Daniel Ek, men han är ändå fast besluten att nå en miljard lyssnare.

Nyhetsbild

Bästa andra kvartalet någonsin – UPM Jakobstad ingår i affärsområdet som gjorde toppresultat

Det var det bästa andra kvartalet någonsin. UPM i Jakobstad ingår i det affärsområde som noterade den bästa resultatförbättringen.

Nyhetsbild

Tesla väntas nå försäljningsrekord

Förväntningarna är höga på Tesla inför kvartalsrapporten. Försäljningen har nått rekordnivåer med över 200 000 sålda bilar andra kvartalet, enligt bolaget. Hård konkurrens och dyra råvarupriser är utmaningar framåt.

Nyhetsbild

Rekordresultat av Kesko – i Vasa väntar K-gruppen på byggstart för Wasa Station

Det bästa kvartalsresultatet någonsin. Kesko fortsätter att rada upp rekordkvartal. I Vasa väntar K-gruppen på att Wasa Station ska börja byggas.