Ekonomi

Vindkraft

Mest läst senaste veckan

Ekonomi

Nyhetsbild

OX2 vill bygga mer effektiva vindkraftverk på Kröpuln och Märkenkall

Vindkraftsbolaget OX2 vill bygga mer effektiva vindkraftverk. Det betyder i praktiken att rotorbladen blir längre. – Även om vi söker bygglov för större och högre vindkraftverk, betyder det inte att det allra största alternativet kommer att förverkligas, säger OX2:s Finlandschef Teemu Loikkanen.

Nyhetsbild

Taaleri gör storsatsning på vindkraft i USA

Finansbolaget Taaleri investerar i en vindpark till havs i USA. Investeringen bygger på ett samarbetsavtal med vindkraftsbolaget Senvion som ska leverera sammanlagt 58 vindmöllor till Texas där vindparken ska byggas nästa år.

Plan för vinkraftpark i Vörå till allmänt påseende

VÖRÅ Delgeneralplanen för Storbötets vindkraft är nu ute för allmänt påseende.

Nyhetsbild

Larsmo Vindkraft nöjer sig med domstolsbeslut

LARSMO Larsmo Vindkraft Ab nöjer sig med Vasa förvaltningsdomstols beslut angående de planerade vindkraftverken norr om Holm.

Nyhetsbild

Tävling om stöd till vindkraft hålls i höst – betalas 2020

I november och december ska anbuden lämnas in till det nya stödsystemet för förnybar elproduktion. Det mesta väntas gå till vindkraft.

Nyhetsbild

Bakslag för vindkraftsplanerna i Larsmo

LARSMO Vasa förvaltningsdomstol ger Larsmo kommun rätt. Kommunstyrelsen hade rätt att avslå Larsmo Vindkraft Ab:s ansökan om att få planera för två vindkraftverk norr om Holm.

Nyhetsbild

Vindpark i Malax höjer sig i kampen om statens energistöd

MALAX Långmossa Wind Park i Malax har gjort allt för att ta projektet vidare. För två år sedan föll vindparken utanför stödsystemet. Nu tar bolaget in den senaste vindkraftstekniken för att på allvar utmana när staten delar ut energistöd.

Nyhetsbild

Danmark slog världsrekord i vindkraft

Danmark har satt världsrekord i grön energianvändning. Av all el som användes i landet i fjol kom 43,4 procent från vindkraften.

Nyhetsbild

Vindkraftverken snurrar i Yxpila

KARLEBY De fyra vindkraftverken i Yxpila är i gång och producerar el till det lokala elnätet. Den 1 mars överlåts de till investeringsbolaget Aquila Capital.

Nyhetsbild

Sämre snurr än väntat på Vestas

En ökad konkurrens gör att danska vindkraftstillverkaren Vestas redovisar en sämre omsättning än förväntat i samband med den tredje kvartalsrapporten.

Nyhetsbild

Puhuri blåste in miljoner till Jakobstad

Vindkraftsbolaget Puhuri hade de största beskattningsbara inkomsterna i Jakobstad med 13,7 miljoner. Puhuri ägs bland annat av Katternögruppen.

Nyhetsbild

Vindkraftsbolag får starta om i Munsala

NYKARLEBY Kröpuln vindkraftspark mellan byarna Monäs, Hirvlax och Kantlax var det svenska vindkraftsbolaget OX2:s första och längst hunna projektet i Finland för tre år sedan.