Rosenborg BK

Ålesunds FK - Rosenborg BK 1-2
Nästa match:
4 oktober
Bodö/Glimt - Sandefjord kl 19:00

Gjermund Asen och Kristoffer Zachariassen målgörare när Rosenborg vann

2–0 (2–0) vann Rosenborg med på bortaplan mot Mjöndalen i Eliteserien herr i fotboll. Bakom segern låg ett mål var av Gjermund Asen och Kristoffer Zachariassen.

Segern var Rosenborgs fjärde på de senaste fem matcherna.

Redan i första halvlek tog Rosenborg alltså greppet, och 2–0-ledningen i halvtid stod sig matchen ut efter en mållös andra halvlek.

För Mjöndalen gör resultatet att man nu ligger på 14:e plats i tabellen, medan Rosenborg är på fjärde plats.

I nästa match möter Mjöndalen Odd borta och Rosenborg möter Stabaek hemma. Båda matcherna spelas söndag 30 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

I kväll spelar Mjöndalen på hemmaplan mot Rosenborg

Avspark

I kväll spelar Mjöndalen hemmamatch i Eliteserien herr i fotboll mot Rosenborg. Lagen vann senast, Rosenborg med 3–2 mot Ålesund och Mjöndalen med 1–0 mot Brann.

Mjöndalen ligger på 13:e plats i tabellen inför matchen, medan Rosenborg är fyra. Tio poäng skiljer lagen åt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg segrade mot Viking på hemmaplan

Rosenborg vann torsdagens match hemma mot Viking i Eliteserien herr i fotboll. I halvtid ledde laget med 1–0, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 3–0.

I Rosenborg blev Pål Andre Helland, Torgeir Börven och Even Hovland målskyttar.

Rosenborg ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Viking är på tolfte plats.

Söndag 2 augusti spelar Rosenborg borta mot Odd 21.30 och Viking mot Kristiansund hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

I kväll tar Rosenborg emot Viking på hemmaplan

Avspark

Match igen för Rosenborg när Viking står för motståndet i Eliteserien herr i fotboll i kväll. Viking vann senast mot Sarpsborg med 3–0, Rosenborg blev besegrat av Haugesund.

Rosenborg ligger sjua i tabellen inför matchen, medan Viking är tolva. Fyra poäng skiljer lagen åt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg fixade en poäng borta mot Viking

Viking ledde med 2–1 efter första halvlek hemma mot Rosenborg i Eliteserien herr i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Rosenborg in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 2–2. Johnny Furdal och Benjamin Källman gjorde Vikings mål, medan Alexander Toft Söderlund och Babajide David Akintola stod för gästernas målgörande. Med en omgång kvar är Viking på femte plats i tabellen, medan Rosenborg är på fjärde plats. Viking möter Brann i nästa match borta söndag 1 december 19.00. Rosenborg möter samma dag Ranheim hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Viking mot Rosenborg i näst sista omgången

Avspark

Det är dags för den näst sista omgången i Eliteserien herr i fotboll. Då tar femteplacerade Viking emot fjärdeplacerade Rosenborg i kväll. Rosenborg har sex matcher i rad utan förlust inför mötet med femteplacerade Viking. Viking blev utan poäng i senaste matchen, mot Haugesund. Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för Rosenborg, med 5–1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg formstarka svit fortsätter efter 2–1 mot Mjöndalen

Det blev 1–2 (1–1) när Mjöndalen mötte Rosenborg på söndagen hemma. Det innebar tio raka matcher utan förlust för Rosenborg i Eliteserien i fotboll. Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Mjöndalen. Målgörare för Mjöndalen var Olivier Occean, medan Rosenborgs mål gjordes av Alexander Toft Söderlund. Ett av Rosenborgs mål var ett självmål. För Mjöndalen gör resultatet att man nu ligger på 14:e plats i tabellen, medan Rosenborg är på fjärde plats. I nästa match möter Mjöndalen Viking borta på måndag 30 september 20.00. Rosenborg möter Brann lördag 28 september 21.00 hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Rosenborg vill förlänga sviten - möter Mjöndalen borta

Avspark

I kväll möter Rosenborg Mjöndalen på bortaplan i Eliteserien i fotboll. Rosenborg har nio matcher i rad utan förlust inför mötet med trettondeplacerade Mjöndalen. Den senaste matchen för Mjöndalen slutade oavgjort, 0–0, mot Haugesund. När lagen möttes senast, 19 maj, slutade det med seger för Rosenborg med 3–2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Klar seger för Rosenborg mot Viking

En halvtidsledning med 2–1 utökades i andra halvleken när Rosenborg slog Viking på hemmaplan i Eliteserien i fotboll. Till slut blev det 5–1 till Rosenborg. Det var Vikings fjärde match i rad utan seger. Målgörare för Rosenborg var Alexander Toft Söderlund 2, Anders Konradsen 2 och Vegar Hedenstad, medan Vikings enda mål gjordes av Jostein Ekeland. I tabellen innebär det här att Rosenborg nu ligger på femte plats. Viking är på åttonde plats. Lördag 3 augusti 19.00 spelar Rosenborg borta mot Sarpsborg. Viking möter Molde hemma söndag 4 augusti 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga Viking på segerjakt mot Rosenborg borta

Avspark

Viking jagar en seger när laget möter sjundeplacerade Rosenborg borta. Inför dagens match har bortalaget tre matcher i rad utan seger i Eliteserien i fotboll. Det blev seger i den senaste matchen för Rosenborg, 3–2 mot Ranheim hemma. Viking är nykomling i serien, och lagen möttes inte förra säsongen.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Bodö/Glimt 19 47 53
2 Rosenborg 19 16 35
3 Odd 19 8 35
4 Molde 19 23 34
5 Vålerenga 19 3 32
6 Kristiansund 19 11 31
7 Viking 19 0 28
8 Stabaek 19 -3 25
9 Sarpsborg 19 -4 24
10 Brann 19 -7 23
11 Sandefjord 19 -9 23
12 Haugesund 19 -8 22
13 Strömsgodset 19 -9 22
14 Start 19 -19 15
15 Mjøndalen 19 -18 14
16 Ålesund 19 -31 7

Skytteliga

Kristoffer Zachariassen 9
Dino Islamovic 6
Carlo Holse 4
Torgeir Börven 4
Even Hovland 2
Gjermund Asen 2
Pål Andre Helland 2
Anders Trondsen 1
Edvard Tagseth 1
Gustav Valsvik 1
Marius Lundemo 1
Per Ciljan Skjelbred 1
Vegar Hedenstad 1