Rosenborg BK

6 augusti kl 19:00 Rosenborg BK - Hamarkameratene 2-1 Läs mer
Nästa match:
21 augusti
Kristiansund BK - Viking kl 19:00

Ole Christian Sæter och Casper Tengstedt avgjorde när Rosenborg slog HamKam

Rosenborg tog till slut hem segern mot HamKam i matchen på lördagen. Matchen i Eliteserien herr i fotboll slutade 2-1 (1-1). Ole Christian Sæter blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 71 minuter.

Segern var Rosenborgs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Rosenborg gjorde första målet. Casper Tengstedt gjorde målet framspelad av Carlo Holse, redan i 14:e minuten.

HamKam kvitterade till 1-1 i 32:a minuten, genom Kristian Onsrud på pass av Jonas Enkerud. I den 58:e minuten fick HamKam Halvor Rodolen Opsahl utvisad.

Det dröjde till den 71:a minuten innan Ole Christian Sæter avgjorde matchen framspelad av Erlend Reitan. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Rosenborg har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan HamKam har två oavgjorda och tre förluster. Det här var Rosenborgs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HamKams fjärde uddamålsförlust.

Rosenborg stannar därmed på fjärde plats, och HamKam på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter Rosenborg Sandefjord borta på fredag 12 augusti 20.00. HamKam möter Vålerenga söndag 14 augusti 21.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga HamKam på segerjakt mot Rosenborg borta

Avspark

HamKam jagar en seger när laget möter fjärdeplacerade Rosenborg borta. Inför kvällens match har bortalaget fem matcher i rad utan seger i Eliteserien herr i fotboll. Rosenborg har en svit på sex matcher utan förlust inför mötet med tolfteplacerade HamKam.

Senast lagen möttes slutade det oavgjort, 1-1.

HamKam är rätt bra på bortaplan, och har en seger och fem oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg vände halvtidsunderläge till seger

Rosenborg hade problem och låg under med 0-1 efter första halvlek i matchen i Eliteserien herr i fotboll mot Odd. Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 3-2 för bortalaget Rosenborg.

Det var sjätte matchen i rad utan förlust för Rosenborg.

Odd gjorde första målet. Filip Rönningen Jörgensen gjorde målet framspelad av Josef Baccay, redan i tionde minuten. Det tog lång tid innan nästa mål kom. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Carlo Holse på pass av Ole Christian Sæter och kvitterade för Rosenborg.

Rosenborg gjorde också 1-2 i 66:e minuten när Erlend Reitan hittade rätt framspelad av Carlo Holse.

Ole Christian Sæter ökade Rosenborgs ledning på pass av Edvard Tagseth med knappa kvarten kvar.

Med nio minuter kvar att spela reducerade Odd genom Abel William Stensrud. Mer än så blev det dock inte för Odd.

Odd har en vinst, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Odds sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rosenborgs tredje uddamålsseger.

Rosenborg ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Odd är på tionde plats.

I nästa match, lördag 6 augusti, har Odd Bodö/Glimt borta 17.00, medan Rosenborg spelar hemma mot HamKam 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny segerjakt när starka Rosenborg möter Odd på bortaplan

Avspark

Odd tar emot Rosenborg i kväll i Eliteserien herr i fotboll. Rosenborg har fem matcher i rad utan förlust. Odd fick med sig ett oavgjort resultat från den senaste matchen, 2-2 mot Kristiansund.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Rosenborg på hemmaplan, 1-0.

Rosenborg har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit en seger den här säsongen, mot Vålerenga. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg tog rättvis seger mot Tromsö

Rosenborg startade bra i matchen mot Tromsö på hemmaplan på lördagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-0 i matchen i Eliteserien herr i fotboll.

Matchen förblev jämn målmässigt till Rosenborg tog ledningen i 38:e minuten, genom Victor Jensen. Direkt efter pausen slog Erlend Reitan till och ökade lagets ledning.

Till slut kom också 3-0 genom Pawel Chrupalla som ökade Rosenborgs ledning i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Rosenborg har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har tre oavgjorda och två förluster.

Resultatet innebär att Rosenborg ligger kvar på femte plats och Tromsö på 14:e plats i tabellen.

I nästa match, lördag 30 juli 19.00, har Rosenborg Odd borta, medan Tromsö spelar hemma mot Sandefjord.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tromsö jagar seger och trendbrott mot Rosenborg

Avspark

Senast Tromsö vann var 12 maj mot Vålerenga. Sedan dess har laget sex matcher i rad utan vinst i Eliteserien herr inför kvällens match borta mot femteplacerade Rosenborg i fotboll. Laget ligger nu på 14:e plats. Rosenborg har fyra matcher i rad utan förlust inför mötet med Tromsö.

Tromsö har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har ännu inte vunnit efter sex försök. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ålesund och Rosenborg kryssade i mållös match

Publiken fick inte se några mål när Ålesund tog emot Rosenborg i Eliteserien herr i fotboll. Matchen slutade mållös, 0-0.

Ålesund har en seger, tre oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Rosenborg har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Ålesunds sjätte oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ålesund på sjunde plats och Rosenborg på femte plats.

Nästa motstånd för Ålesund är Bodö/Glimt. Lagen möts lördag 30 juli 17.00. Rosenborg tar sig an Tromsö hemma lördag 23 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny segerjakt när starka Rosenborg möter Ålesund på bortaplan

Avspark

I kväll möts Ålesund och Rosenborg i Eliteserien herr i fotboll. Rosenborg har tre matcher i rad utan förlust inför matchen mot sjundeplacerade Ålesund. Ålesund fick med sig ett oavgjort resultat från den senaste matchen, 2-2 mot Sandefjord.

Ålesund ligger sjua i tabellen inför matchen, medan Rosenborg är femma. Ett poäng skiljer lagen åt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg vann en uddamålsseger hemma mot Jerv

Rosenborg vann en målmässigt jämn match hemma mot Jerv i Eliteserien herr i fotboll på söndagen. 3-2 (2-1) slutade matchen.

Jerv gjorde första målet. Felix Schroter gjorde målet, redan i 16:e minuten.

Rosenborg kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, genom Samuel Rogers framspelad av Carlo Holse. Direkt efter pausen nätade Samuel Rogers på nytt och gav laget ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Samuel Rogers på pass av Carlo Holse och ökade ledningen för Rosenborg och fullbordade därmed sitt hattrick.

I 73:e minuten reducerade Willis Furtado för Jerv. Men mer än så orkade Jerv inte med.

Noterbart är att Rosenborgs Samuel Rogers gjorde tre mål.

Rosenborg har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Jerv har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var Rosenborgs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Jervs femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Rosenborg ligger på femte plats i tabellen, och Jerv är på 15:e plats.

Söndag 17 juli 21.00 spelar Rosenborg borta mot Ålesund. Jerv möter Sandefjord hemma lördag 16 juli 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hemmamatch för Rosenborg som möter Jerv i kväll

Avspark

Rosenborg möter Jerv på hemmaplan på söndagen i Eliteserien herr. Både Rosenborg och Jerv tog en poäng i den förra omgången och det efter att lagens matcher slutat likadant, med siffrorna 1-1, Rosenborg mot Viking och Jerv mot Molde.

Rosenborg är nia i tabellen, medan Jerv ligger på 15:e plats. Sju poäng skiljer lagen åt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 18 21 42
2 Lilleström 17 17 37
3 Bodö/Glimt 17 25 34
4 Rosenborg 17 11 31
5 Viking 18 7 29
6 Vålerenga 17 3 26
7 Strömsgodset 17 -2 25
8 Sandefjord 17 -5 21
9 Ålesund 17 -7 21
10 Odd 18 -14 20
11 Sarpsborg 17 0 19
12 Haugesund 17 -2 19
13 HamKam 17 -1 18
14 Tromsö 16 -7 18
15 Jerv 17 -25 11
16 Kristiansund 17 -21 6

Skytteliga

Ole Christian Sæter 7
Stefano Vecchia 7
Samuel Rogers 4
Erlend Reitan 2
Tobias Borkeeiet 2
Adrian Nilsen Pereira 1
Carlo Holse 1
Casper Tengstedt 1
Edvard Tagseth 1
Noah Jean Holm 1
Pawel Chrupalla 1
Victor Jensen 1