AIK

15 maj kl 20:00 Helsingborgs IF - AIK 1-3 Läs mer
Nästa match: AIK - Falkenbergs FF kl 20:00 Läs mer

AIK med tre raka segrar möter Falkenberg

Avspark

I kväll är det dags för match för AIK som tar emot Falkenberg på Friends Arena i Allsvenskan i fotboll. AIK har tre raka segrar, senast med 3–1 mot Helsingborg, vilket har tagit laget till sjätte plats i tabellen. Bortalaget har åtta matcher i rad utan seger. Gästande Falkenberg spelade inte i Allsvenskan förra säsongen, och lagen möttes inte i seriespel.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tarik Elyounoussi i målform när AIK vann mot Helsingborg

Bortalaget AIK tog hem de tre poängen efter seger mot Helsingborg i Allsvenskan. 1–3 (1–2) slutade matchen på onsdagen. Det betydde sjätte matchen i rad utan seger för Helsingborg. Tarik Elyounoussi gjorde två mål och Daniel Sundgren ett mål för AIK, enda målskytt för Helsingborg blev Max Svensson. För hemmalaget betyder resultatet 14:e plats i tabellen. AIK är på fjärde plats. I nästa match möter Helsingborg AFC Eskilstuna borta på lördag 18 maj 17.00. AIK möter Falkenberg måndag 20 maj 20.00 hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tarik Elyounoussi matchvinnare när AIK vann mot Djurgården

AIK tog en säker seger på bortaplan mot Djurgården i Allsvenskan. Matchen slutade 0–2 (0–0) efter två mål av Tarik Elyounoussi i andra halvleken. Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Djurgården. För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan AIK är på fjärde plats. I nästa match möter Djurgården Falkenberg borta och AIK möter Helsingborg borta. Båda matcherna spelas onsdag 15 maj 20.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tarik Elyounoussi och Daniel Sundgren matchvinnare när AIK besegrade AFC Eskilstuna

Det blev uddamålsseger för hemmalaget AIK i matchen mot AFC Eskilstuna på Friends Arena. Laget vann lördagens match i Allsvenskan i fotboll med 2–1 (1–0). I och med detta har AFC Eskilstuna fyra förluster i rad. AIK:s mål gjordes av Tarik Elyounoussi och Daniel Sundgren. Samuel Nnamani stod för AFC Eskilstunas enda mål. I tabellen innebär det här att AIK nu ligger på sjätte plats. AFC Eskilstuna är på 15:e plats. Nästa motstånd för AIK är Djurgården. Lagen möts söndag 12 maj 16.00 på Tele2 Arena. AFC Eskilstuna tar sig an Falkenberg hemma lördag 11 maj 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga AFC Eskilstuna på segerjakt mot AIK borta

Avspark

AFC Eskilstuna jagar en seger när laget möter niondeplacerade AIK borta på Friends Arena. Inför dagens match har bortalaget fem matcher i rad utan seger i Allsvenskan i fotboll. AIK förlorade sin senaste match med 0–3 mot IFK Göteborg. AFC Eskilstuna är nykomling i serien, och lagen möttes inte förra säsongen.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

IFK Göteborg tog rättvis seger mot AIK

IFK Göteborg startade bra i matchen mot AIK på hemmaplan på måndagen. Och 1–0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3–0 i matchen i Allsvenskan i fotboll. För IFK Göteborg var det Sargon Abraham, Patrik Karlsson Lagemyr och Giorgi Kharaishvili som blev målskyttar och fixade segern. Det här betyder att IFK Göteborg nu ligger på femte plats i tabellen, och AIK är på nionde plats. Lördag 4 maj möter IFK Göteborg Sirius borta 17.00 och AIK möter AFC Eskilstuna hemma 14.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Daniel Sundgren avgjorde när AIK sänkte Häcken

Målet i andra halvleken av Daniel Sundgren blev matchens enda. AIK vann med 1–0 (0–0) hemma mot Häcken i Allsvenskan i fotboll. AIK ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Häcken ligger på sjätte plats. AIK tar sig an IFK Göteborg i nästa match borta måndag 29 april 20.00. Häcken möter AFC Eskilstuna hemma söndag 28 april 16.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Allsvenskan

# Lag S MS P
1 Malmö 10 9 21
2 Häcken 10 8 20
3 Djurgården 10 7 18
4 Göteborg 9 8 17
5 Hammarby 9 6 17
6 AIK 9 3 17
7 Elfsborg 10 -1 15
8 Östersund 9 -1 13
9 Norrköping 9 -1 11
10 Kalmar 10 -2 11
11 Sirius 10 -5 10
12 Helsingborg 10 -6 9
13 Sundsvall 9 -2 8
14 Örebro 9 -6 8
15 AFC Eskilstuna 10 -7 6
16 Falkenberg 9 -10 5

Skytteliga

Tarik Elyounoussi 6
Daniel Sundgren 3
Chinedu Obasi 1
Jack Lahne 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.