Helsingborgs IF

Helsingborgs IF - IFK Norrköping 3-2
Nästa match:
12 augusti
Djurgårdens IF - Mjällby AIF kl 20:00

Helsingborg jagar ett trendbrott på hemmaplan mot Norrköping

Avspark

Bottenlaget Helsingborg har inte vunnit på sex raka matcher i Allsvenskan inför kvällens möte hemma mot tredjeplacerade Norrköping i fotboll. Norrköping fick inte med sig någon poäng från mötet på bortaplan med Häcken senast.

Fjolårets två möten mellan Helsingborg och Norrköping slutade med en seger var.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Malmö upp i topp efter seger mot Helsingborg

Malmö är nu serieledare i Allsvenskan i fotboll efter seger, 4–1 (2–1), hemma mot Helsingborg. Malmö leder serien tre poäng före Norrköping. Norrköping har dock en match mindre spelad. Helsingborg ligger på 15:e plats i tabellen.

I och med detta har Malmö hela sex raka segrar.

Målgörare för Malmö var Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jo Inge Berget och Isaac Kiese Thelin, medan Helsingborgs enda mål gjordes av Anthony van der Hurk.

Malmö tar sig an Falkenberg i nästa match borta söndag 9 augusti 15.30. Helsingborg möter Norrköping hemma måndag 10 augusti 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Malmö med fem raka segrar – möter Helsingborg

Avspark

I kväll möts Malmö och Helsingborg på Eleda Stadion i Allsvenskan i fotboll. Hemmalaget Malmö har fem segrar i rad, senast med 3–0 mot IFK Göteborg, och är tvåa i serien. Helsingborg har en svit på sju matcher utan förlust inför mötet med Malmö.

Malmö hade ett klart övertag på Helsingborg i fjol och vann båda matcherna då.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Gustav Ludwigson räddade poäng när Hammarby kryssade mot Helsingborg

I halvtid ledde Helsingborg matchen på hemmaplan i Allsvenskan i fotboll mot Hammarby med 1–0, efter mål av Max Svensson. Men i andra halvlek jobbade sig Hammarby in i matchen, och kvitterade genom Gustav Ludwigson. Matchen slutade 1–1.

Det innebär sjunde matchen i rad utan förlust för Helsingborg.

Resultatet innebär att Helsingborg ligger kvar på 15:e plats och Hammarby på åttonde plats i tabellen.

I nästa match, onsdag 5 augusti 20.00, har Helsingborg Malmö borta på Eleda Stadion, medan Hammarby spelar hemma mot Falkenberg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga Helsingborg möter Hammarby på hemmaplan

Avspark

Helsingborg behöver en seger när laget möter åttondeplacerade Hammarby hemma på Olympia. Inför dagens möte har hemmalaget fyra raka matcher utan seger i Allsvenskan i fotboll, och ligger nu på 15:e plats. Hammarby vann senast mot Örebro med 3–0.

I fjol slutade mötena mellan lagen med en seger var.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mållöst för Östersunds FK och Helsingborg på Jämtkraft Arena

Inget av lagen lyckades spräcka nollan när hemmalaget Östersunds FK tog emot Helsingborg i Allsvenskan i fotboll på måndagen. Matchen slutade därmed 0-0.

Det betyder att Helsingborg gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Matchen blev den fjärde i rad utan seger för Östersunds FK.

För Helsingborg gör resultatet att man nu ligger på 14:e plats i tabellen, medan Östersunds FK är på 13:e plats.

I nästa match, söndag 2 augusti, har Östersunds FK Varberg borta på Varberg Energi Arena 18.30, medan Helsingborg spelar hemma mot Hammarby 15.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Helsingborg jagar ny seger mot Östersunds FK på bortaplan

Avspark

I kväll är det dags för match för Östersunds FK som tar emot Helsingborg hemma på Jämtkraft Arena i Allsvenskan i fotboll. Helsingborg har fem matcher i rad med poäng inför mötet med trettondeplacerade Östersunds FK. Hemmalaget har också tre matcher i rad utan seger.

I fjol slutade mötena mellan lagen med en seger var.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Brandur Olsen räddade poäng när Helsingborg kryssade mot Örebro

I halvtid ledde Örebro matchen på bortaplan i Allsvenskan i fotboll mot Helsingborg med 1–0, efter mål av Erik Björndahl. Men i andra halvlek jobbade sig Helsingborg in i matchen, och kvitterade genom Brandur Olsen. Matchen slutade 1–1.

Örebros nya tabellposition är åttonde plats, medan Helsingborg är på 14:e plats.

I nästa match möter Helsingborg Östersunds FK borta och Örebro möter Hammarby borta. Båda matcherna spelas måndag 27 juli 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Helsingborg mot Örebro på Olympia i kväll

Avspark

På torsdagen tar Helsingborg sig an Örebro på hemmaplan på Olympia i Allsvenskan i fotboll. Helsingborg har en svit på fyra matcher utan förlust inför mötet med niondeplacerade Örebro. Det blev seger i den senaste matchen för Örebro, 3–1 mot Mjällby på hemmaplan.

Förra säsongens möten slutade med att lagen vann en match var.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Helsingborg fixade en poäng borta mot Falkenberg

Falkenberg ledde med 1–0 efter första halvlek hemma mot Helsingborg i Allsvenskan i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Helsingborg in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 2–2.

Målgörare för Falkenberg var Edi Sylisufaj, medan Helsingborgs mål gjordes av Anders Lindegaard och Anthony van der Hurk. Ett av Falkenbergs mål var ett självmål.

I tabellen innebär det här att Helsingborg nu ligger på 14:e plats. Falkenberg är på 16:e och sista plats.

På torsdag 23 juli 20.00 spelar Falkenberg borta mot IFK Göteborg, och Helsingborg hemma mot Örebro.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Allsvenskan

# Lag S MS P
1 Malmö 14 17 31
2 Elfsborg 14 5 27
3 Norrköping 14 11 25
4 Djurgården 14 6 23
5 Häcken 14 9 21
6 Hammarby 14 -1 20
7 Sirius 14 0 19
8 Mjällby 14 -4 19
9 Varberg 14 1 17
10 Örebro 14 -2 17
11 Göteborg 14 -5 14
12 Helsingborg 14 -9 13
13 AIK 14 -9 13
14 Kalmar 14 -6 12
15 Falkenberg 14 -6 12
16 Östersund 14 -7 12

Skytteliga

Anthony van der Hurk 5
Max Svensson 2
Alex Timossi Andersson 1
Amin Gigovic 1
Anders Lindegaard 1
Assad Al Hamlawi 1
Brandur Olsen 1
Rasmus Jönsson 1