Molde fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Molde i Eliteserien herr i fotboll. På söndagen mötte laget Strömsgodset och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Strömsgodset blev 3-0 (1-0).

Molde gjorde första målet. Magnus Grødem slog till på pass av Emil Breivik, redan i tionde minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Det dröjde till den 73:e minuten innan Ola Brynhildsen ökade ledningen på pass av Erling Knudtzon.

Till slut kom också 3-0 genom Rafik Zekhnini som ökade Moldes ledning framspelad av Etzaz Hussain i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Molde har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Strömsgodset har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Molde i serieledning och Strömsgodset på sjunde plats.

På söndag 7 augusti 19.00 spelar Molde borta mot Kristiansund, och Strömsgodset hemma mot Sarpsborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 18 21 42
2 Bodö/Glimt 18 28 37
3 Lilleström 17 17 37
4 Rosenborg 18 14 34
5 Viking 18 7 29
6 Vålerenga 17 3 26
7 Strömsgodset 17 -2 25
8 Ålesund 17 -7 21
9 Sandefjord 18 -8 21
10 Odd 18 -14 20
11 Haugesund 17 -2 19
12 Sarpsborg 18 -3 19
13 HamKam 17 -1 18
14 Tromsö 16 -7 18
15 Jerv 17 -25 11
16 Kristiansund 17 -21 6

Relaterade artiklar

Kristiansund kunde inte stoppa formstarka Molde

Kristiansund och Molde möttes på söndagen. Molde hade fyra vinster i rad i Eliteserien herr i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-3 (2-2).

Kristian Eriksen stod för Moldes avgörande mål efter 49 minuter.

Kristiansund gjorde första målet. Andreas Hopmark slog till framspelad av Amin Askar, redan i sjätte minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 16:e minuten, genom Bendik Bye på pass av Sander Erik Kartum.

I 37:e minuten nätade Eirik Haugan, på pass av Emil Breivik och reducerade åt Molde. Direkt efter pausen slog David Datro Fofana till och kvitterade för Molde.

Molde gjorde också 2-3 i 49:e minuten när Kristian Eriksen hittade rätt. Eriksen fullbordade därmed Moldes vändning. 2-3-målet blev matchens sista.

I den 88:e minuten fick Kristiansund Faris Pemi Moumbagna utvisad, och fick spela med en man mindre sista två minuterna.

Det här betyder att Kristiansund ligger kvar på 16:e och sista plats i tabellen, och Molde på första plats.

Nästa motstånd för Kristiansund är Tromsö. Lagen möts söndag 14 augusti 19.00. Molde tar sig an Haugesund borta söndag 21 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Strömsgodset vann mot Sarpsborg på hemmaplan

Strömsgodset vann hemma mot Sarpsborg i Eliteserien herr i fotboll. Matchen på söndagen slutade 3-1 (2-0).

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Strömsgodset tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Lars Vilsvik på pass av Herman Stengel.

Laget gjorde också 2-0 strax före halvtidsvilan, genom Herman Stengel framspelad av Fred Friday. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Victor Torp träff på pass av Boubacar Konte och reducerade åt Sarpsborg. Fler mål än så blev det inte för Sarpsborg.

Men med åtta minuter kvar att spela ökade Strömsgodset ledningen genom Ernest Boahene på pass av Herman Stengel. 3-1-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Herman Stengel gjorde ett mål för Strömsgodset och totalt tre poäng.

Strömsgodset har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sarpsborg har fem förluster.

Det här betyder att Strömsgodset ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Sarpsborg på elfte plats.

Strömsgodset tar sig an Jerv i nästa match hemma söndag 21 augusti 19.00. Sarpsborg möter Bodö/Glimt hemma fredag 12 augusti 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Strömsgodset och HamKam delade på poängen efter 1-1

Det blev delad pott när Strömsgodset tog emot HamKam i Eliteserien herr i fotboll. Slutresultatet skrevs till 1-1 (0-0).

Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för HamKam.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Jack Ipalibo till framspelad av Herman Stengel och gav Strömsgodset ledningen.

I 74:e minuten kvitterade Kristian Onsrud för HamKam. 1-1-målet blev matchens sista.

Strömsgodset har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan HamKam har en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Det här var Strömsgodsets fjärde oavgjorda match den här säsongen.

HamKam ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Strömsgodset är på sjätte plats.

I nästa omgång har Strömsgodset Molde borta, söndag 31 juli 16.30. HamKam spelar hemma mot Kristiansund lördag 30 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Molde svårslaget – elfte matchen i rad med poäng efter 3-2

Matchen slutade 2-3 (1-1) när Sandefjord tog emot Molde. Det betyder att serieledande Molde gick obesegrat från planen för elfte matchen i följd i Eliteserien herr i fotboll.

Segermålet för Molde stod Ola Brynhildsen för efter 85 minuter.

I 36:e minuten kom 1-0 till Sandefjord genom ett snöpligt självmål. Direkt efter pausen nätade Martin Linnes och kvitterade för Molde.

Molde gjorde också 1-2 i 50:e minuten när Markus Kaasa hittade rätt på pass av Martin Linnes.

Mats Håkenstad kvitterade för Sandefjord framspelad av Mohamed Ofkir med knappa kvarten kvar.

Men med fem minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Ola Brynhildsen på pass av Martin Linnes. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Moldes Martin Linnes stod för tre poäng, varav ett mål.

Sandefjord har en vinst, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Molde har tre vinster och två oavgjorda. Det här var Sandefjords tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moldes sjätte uddamålsseger.

För Sandefjord gör resultatet att man nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Molde leder serien.

Sandefjord tar sig an Tromsö i nästa match borta lördag 30 juli 19.00. Molde möter Strömsgodset hemma söndag 31 juli 16.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Magnus Grødem matchhjälte för Molde mot Haugesund

Molde vann med 1-0 (0-0) hemma mot Haugesund i Eliteserien herr i fotboll. Matchens enda mål stod Magnus Grødem för i andra halvleken.

Segermålet för Molde stod Magnus Grødem för efter 57 minuter.

Segern var Moldes åttonde på de senaste tio matcherna.

Molde har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Haugesund har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Det här var Moldes femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Haugesunds femte uddamålsförlust.

Molde stannar därmed i serieledning, och Haugesund på 13:e plats, i tabellen.

I nästa match möter Molde Sandefjord borta och Haugesund möter Sarpsborg hemma. Båda matcherna spelas söndag 24 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

5-1 mot Tromsö – nu är Molde ny serieledare

Molde och gästande Tromsö möttes i Eliteserien herr i fotboll på söndagen. Det slutade med seger för Molde vars segersiffror skrevs till 5-1 (3-1). I och med detta klättrade Molde upp till topp på tabellen, på samma poäng som Lilleström på andra plats. Tromsö ligger på 14:e plats i tabellen.

Segern var Moldes sjunde på de senaste nio matcherna.

Tromsö hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Tromsö startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Eric Kitolano slog till på pass av Sakarias Opsahl, redan i sjunde minuten.

Molde kvitterade till 1-1 i 16:e minuten, genom Erling Knudtzon framspelad av David Datro Fofana.

Laget tog också ledningen i 20:e minuten, genom Kristoffer Haugen på pass av Martin Linnes. Direkt efter pausen slog David Datro Fofana till och ökade Moldes ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick David Datro Fofana träff åter igen och ökade ledningen för Molde.

I 63:e minuten nätade Markus Kaasa, på pass av Kristoffer Haugen och gjorde 5-1. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

David Datro Fofana gjorde två mål för Molde och totalt tre poäng.

Molde har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna.

I nästa match, söndag 17 juli 19.00, har Molde Haugesund hemma, medan Tromsö spelar hemma mot Strömsgodset.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Strömsgodset och Odd kryssade i mållös match

Publiken fick inte se några mål när Strömsgodset tog emot Odd i Eliteserien herr i fotboll. Matchen slutade mållös, 0-0.

Strömsgodset har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Odd har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Strömsgodsets tredje oavgjorda match den här säsongen.

Strömsgodset ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Odd ligger på åttonde plats.

Nästa motstånd för Strömsgodset är Tromsö. Odd tar sig an Lilleström hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Ålesund mot Strömsgodset – Sigurd Haugen matchhjälte

Ålesund vann hemmamatchen mot Strömsgodset i Eliteserien herr i fotboll med 1–0. Matchens enda mål kom i andra halvleken genom Sigurd Haugen.

Sigurd Haugen stod för Ålesunds avgörande mål efter 52 minuter.

Ålesund har två segrar, två oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Strömsgodset har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Ålesunds femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Strömsgodsets andra uddamålsförlust.

Ålesunds nya tabellposition är sjunde plats, medan Strömsgodset är på fjärde plats.

I nästa match möter Ålesund Sandefjord borta på söndag 10 juli 19.00. Strömsgodset möter Odd lördag 9 juli 19.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}