Pål Andre Helland och Holmbert Aron Fridjonsson målgörare när Lilleström vann

2-0 (0-0) vann Lilleström med på bortaplan mot Sarpsborg i Eliteserien herr i fotboll. Bakom segern låg ett mål var av Pål Andre Helland och Holmbert Aron Fridjonsson.

Sarpsborg har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Lilleström har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Sarpsborg ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Lilleström på andra plats.

På söndag 7 augusti 19.00 spelar Sarpsborg borta mot Strömsgodset, och Lilleström hemma mot Tromsö.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 18 21 42
2 Lilleström 17 17 37
3 Bodö/Glimt 17 25 34
4 Rosenborg 17 11 31
5 Viking 18 7 29
6 Vålerenga 17 3 26
7 Strömsgodset 17 -2 25
8 Sandefjord 17 -5 21
9 Ålesund 17 -7 21
10 Odd 18 -14 20
11 Sarpsborg 17 0 19
12 Haugesund 17 -2 19
13 HamKam 17 -1 18
14 Tromsö 16 -7 18
15 Jerv 17 -25 11
16 Kristiansund 17 -21 6

Relaterade artiklar

Strömsgodset vann mot Sarpsborg på hemmaplan

Strömsgodset vann hemma mot Sarpsborg i Eliteserien herr i fotboll. Matchen på söndagen slutade 3-1 (2-0).

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Strömsgodset tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Lars Vilsvik på pass av Herman Stengel.

Laget gjorde också 2-0 strax före halvtidsvilan, genom Herman Stengel framspelad av Fred Friday. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Victor Torp träff på pass av Boubacar Konte och reducerade åt Sarpsborg. Fler mål än så blev det inte för Sarpsborg.

Men med åtta minuter kvar att spela ökade Strömsgodset ledningen genom Ernest Boahene på pass av Herman Stengel. 3-1-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Herman Stengel gjorde ett mål för Strömsgodset och totalt tre poäng.

Strömsgodset har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sarpsborg har fem förluster.

Det här betyder att Strömsgodset ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Sarpsborg på elfte plats.

Strömsgodset tar sig an Jerv i nästa match hemma söndag 21 augusti 19.00. Sarpsborg möter Bodö/Glimt hemma fredag 12 augusti 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark insats när Tromsö tog poäng borta mot Lilleström

Tromsö tog en poäng borta mot starka Lilleström. Söndagens match i Eliteserien herr i fotboll slutade 1-1 (0-1).

Matchen var mållös till Tromsö tog ledningen i 36:e minuten, genom Eric Kitolano framspelad av August Mikkelsen. Kvitteringen kom i 90:e minuten, när Mads Christiansen gjorde mål för Lilleström. 1-1-målet blev matchens sista.

Lilleström har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Det här var Lilleströms fjärde oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Tromsö nu ligger på 14:e plats. Lilleström är på andra plats.

På söndag 14 augusti 19.00 spelar Lilleström borta mot Jerv, och Tromsö hemma mot Kristiansund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Haugesund klart bättre än Sarpsborg

Redan i första halvlek tog Haugesund greppet om hemmamatchen mot Sarpsborg på söndagen. Och i andra halvlek utökades 2-1-ledningen och matchen i Eliteserien herr i fotboll slutade 3-1.

Sarpsborg fick en bra start på matchen. Joachim Soltvedt gjorde målet, redan i 18:e minuten.

Haugesund kvitterade till 1-1 i 27:e minuten, genom Christos Zaferis. Direkt efter pausen nätade Mads Sande och gav laget ledningen.

I den 60:e minuten fick Sarpsborg Anton Skipper utvisad.

Och med sju minuter kvar att spela ökade Haugesund ledningen genom Bilal Njie på pass av Bilal Njie. Njie fullbordade därmed Haugesunds vändning. 3-1-målet blev matchens sista.

Haugesund har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sarpsborg har en vinst och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Sarpsborg nu ligger på tionde plats. Haugesund är på 13:e plats.

Haugesund tar sig an Jerv i nästa match hemma söndag 7 augusti 19.00. Sarpsborg möter Lilleström hemma söndag 31 juli 16.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Amor Layouni målskytt när Vålerenga sänkte Sarpsborg

Målet i första halvleken av Amor Layouni blev matchens enda när Vålerenga vann med 1-0 (1-0) borta mot Sarpsborg i Eliteserien herr i fotboll.

Amor Layouni stod för Vålerengas avgörande mål efter 30 minuter.

Sarpsborg har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Vålerenga har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Sarpsborgs sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vålerengas tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Sarpsborg ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Vålerenga på tolfte plats.

I nästa match, söndag 24 juli 19.00, har Sarpsborg Haugesund borta, medan Vålerenga spelar hemma mot Viking.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Lilleström mot Odd efter sent avgörande

Efter en mållös första halvlek, tog Lilleström hem segern i matchen i Eliteserien herr mot Odd efter en stark andra halvlek. Söndagens match slutade 2-1 till Lilleström.

Segermålet för Lilleström stod Tom Pettersson för efter 90 minuter.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 61:a minuten innan Magnus Knudsen framspelad av Ylldren Ibrahimaj gav Lilleström ledningen.

I 68:e minuten slog Tobias Lauritsen till, framspelad av Conrad Wallem och kvitterade för Odd.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Tom Pettersson gjorde 1-2 för Lilleström på pass av Colin Rosler. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

Odd har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lilleström har tre vinster och två förluster. Det här var Odds sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lilleströms fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Odd är kvar på nionde plats, och Lilleström stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa omgång har Odd Kristiansund borta, söndag 24 juli 19.00. Lilleström spelar borta mot Sarpsborg söndag 31 juli 16.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Viking äntligen segrare igen efter vinst mot Lilleström

Efter sex matcher utan seger i Eliteserien herr i fotboll kunde Viking till slut ta tre poäng igen. Laget vann på bortaplan mot Lilleström, med 1-0 (0-0).

Ett självmål efter 90 minuter avgjorde matchen.

Lilleström har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Viking har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var Vikings fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Lilleström nu ligger på andra plats i tabellen, och Viking är på tredje plats.

I nästa match möter Lilleström Odd borta och Viking möter Kristiansund hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Victor Boniface gjorde två mål när Bodö/Glimt vann mot Sarpsborg

Det blev Bodö/Glimt som vann matchen hemma mot Sarpsborg i Eliteserien herr i fotboll på lördagen. 4-1 (2-1) slutade matchen.

Sarpsborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Steffen Lie Skålevik till på pass av Magnar Ödegaard.

Bodö/Glimt kvitterade till 1-1 i 21:a minuten, genom Hugo Vegard Vetlesen framspelad av Ulrik Saltnes.

Laget tog också ledningen strax före halvtidsvilan, genom Ulrik Saltnes på pass av Elias Kristoffersen Hagen. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Victor Boniface på pass av Joel Mvuka och ökade ledningen för Bodö/Glimt.

4-1-målet kom i 90:e minuten, när Victor Boniface på nytt gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Bodö/Glimt har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sarpsborg har tre vinster och två förluster.

Bodö/Glimt ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Sarpsborg ligger på sjätte plats.

Bodö/Glimt tar sig an HamKam i nästa match borta lördag 16 juli 19.00. Sarpsborg möter Vålerenga hemma söndag 17 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Lilleström vände halvtidsunderläge till seger

Lilleström hade problem och låg under med 0-1 efter första halvlek i matchen i Eliteserien herr i fotboll mot Kristiansund. Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 3-1 för bortalaget Lilleström.

Kristiansund tog en tidig ledning. Bendik Bye slog till, redan i 19:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Det dröjde till den 71:a minuten innan Akor Adams kvitterade för Lilleström på pass av Tom Pettersson.

Först med sex minuter kvar att spela tog Lilleström ledningen genom Akor Adams framspelad av Kaan Kairinen.

1-3-målet kom med tre minuter kvar att spela, när Holmbert Aron Fridjonsson gjorde mål på pass av Akor Adams. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Akor Adams gjorde två mål för Lilleström och spelade fram till ett mål.

Kristiansund har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Lilleström har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kristiansund på 16:e och sista plats och Lilleström i serieledning.

I nästa match möter Kristiansund Tromsö hemma på torsdag 7 juli 19.00. Lilleström möter Viking söndag 10 juli 19.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}