Bendik Bye poängräddare för Kristiansund mot Tromsö

Tromsös August Mikkelsen gjorde 1-0 i första halvlek borta mot Kristiansund i Eliteserien herr. I andra halvlek jobbade sig Kristiansund in i matchen, och kvitterade genom Bendik Bye. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

Kristiansund har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Det här var Kristiansunds tredje oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Tromsö ligger på 13:e plats i tabellen, och Kristiansund är på 16:e och sista plats.

I nästa match, söndag 7 augusti 19.00, har Kristiansund Molde hemma, medan Tromsö spelar borta mot Lilleström.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 18 21 42
2 Bodö/Glimt 18 28 37
3 Lilleström 17 17 37
4 Rosenborg 18 14 34
5 Viking 18 7 29
6 Vålerenga 17 3 26
7 Strömsgodset 17 -2 25
8 Ålesund 17 -7 21
9 Sandefjord 18 -8 21
10 Odd 18 -14 20
11 Haugesund 17 -2 19
12 Sarpsborg 18 -3 19
13 HamKam 17 -1 18
14 Tromsö 16 -7 18
15 Jerv 17 -25 11
16 Kristiansund 17 -21 6

Relaterade artiklar

Kristiansund kunde inte stoppa formstarka Molde

Kristiansund och Molde möttes på söndagen. Molde hade fyra vinster i rad i Eliteserien herr i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-3 (2-2).

Kristian Eriksen stod för Moldes avgörande mål efter 49 minuter.

Kristiansund gjorde första målet. Andreas Hopmark slog till framspelad av Amin Askar, redan i sjätte minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 16:e minuten, genom Bendik Bye på pass av Sander Erik Kartum.

I 37:e minuten nätade Eirik Haugan, på pass av Emil Breivik och reducerade åt Molde. Direkt efter pausen slog David Datro Fofana till och kvitterade för Molde.

Molde gjorde också 2-3 i 49:e minuten när Kristian Eriksen hittade rätt. Eriksen fullbordade därmed Moldes vändning. 2-3-målet blev matchens sista.

I den 88:e minuten fick Kristiansund Faris Pemi Moumbagna utvisad, och fick spela med en man mindre sista två minuterna.

Det här betyder att Kristiansund ligger kvar på 16:e och sista plats i tabellen, och Molde på första plats.

Nästa motstånd för Kristiansund är Tromsö. Lagen möts söndag 14 augusti 19.00. Molde tar sig an Haugesund borta söndag 21 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark insats när Tromsö tog poäng borta mot Lilleström

Tromsö tog en poäng borta mot starka Lilleström. Söndagens match i Eliteserien herr i fotboll slutade 1-1 (0-1).

Matchen var mållös till Tromsö tog ledningen i 36:e minuten, genom Eric Kitolano framspelad av August Mikkelsen. Kvitteringen kom i 90:e minuten, när Mads Christiansen gjorde mål för Lilleström. 1-1-målet blev matchens sista.

Lilleström har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Det här var Lilleströms fjärde oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Tromsö nu ligger på 14:e plats. Lilleström är på andra plats.

På söndag 14 augusti 19.00 spelar Lilleström borta mot Jerv, och Tromsö hemma mot Kristiansund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Första segern för säsongen för Kristiansund

Kristiansund har haft det tufft i Eliteserien herr i fotboll den här säsongen, men borta mot HamKam kom första segern, efter 15 spelade matcher. Kristiansund vann med 1-0 (1-0).

Segermålet för Kristiansund stod Christoffer Aasbak för efter 44 minuter.

Kristiansund tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Christoffer Aasbak framspelad av Snorre Strand Nilsen.

HamKam har tre oavgjorda två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristiansund har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var HamKams tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I nästa omgång har HamKam Rosenborg borta, lördag 6 augusti 19.00. Kristiansund spelar hemma mot Tromsö onsdag 3 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tromsö äntligen segrare igen efter vinst mot Sandefjord

Efter sju matcher utan seger i Eliteserien herr i fotboll kunde Tromsö till slut ta tre poäng igen. Laget vann på hemmaplan mot Sandefjord, med 3-0 (2-0).

Tromsö startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Eric Kitolano gjorde målet på pass av Sakarias Opsahl, redan i nionde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom August Mikkelsen, i 14:e minuten. Tromsö gjorde också 3-0 genom Eric Kitolano framspelad av Lasse Nilsen i 49:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Tromsö har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sandefjord har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För Sandefjord gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Tromsö är på 14:e plats.

Onsdag 3 augusti 19.00 spelar Tromsö borta mot Kristiansund. Sandefjord möter Viking hemma söndag 7 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Keanin Ayer och Mohamed Ofkir matchvinnare när Sandefjord vann mot Kristiansund

Sandefjord tog en säker seger på hemmaplan mot Kristiansund i Eliteserien herr i fotboll. Matchen slutade 2-0 (1-0) efter mål av Keanin Ayer och Mohamed Ofkir.

Sandefjord har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristiansund har en oavgjord och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Sandefjord nu ligger på åttonde plats. Kristiansund är på 16:e och sista plats.

Sandefjord möter Tromsö i nästa match borta lördag 30 juli 19.00. Kristiansund möter samma dag HamKam borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlustsviten bruten för Kristiansund – efter 2-2 mot Odd

2-2 (2-0) slutade matchen i Eliteserien herr i fotboll mellan Kristiansund och gästande Odd. Det betyder att Kristiansund, även om det inte blev seger, äntligen bröt sin svit med fem raka förluster.

I halvtid ledde Kristiansund matchen med 2-0. Men i andra halvlek jobbade sig Odd in i matchen, och kvitterade till slut.

Kristiansund fick en bra start på matchen. Andreas Hopmark slog till på pass av Christoffer Aasbak, redan i sjunde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 20:e minuten, genom Bendik Bye. Direkt efter pausen gjorde Filip Rönningen Jörgensen mål och reducerade åt Odd.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Espen Ruud träff på pass av Milan Jevtovic och kvitterade för Odd. 2-2-målet blev matchens sista.

Kristiansund har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Odd har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Kristiansunds tredje oavgjorda match den här säsongen.

Kristiansund stannar därmed på 16:e och sista plats, och Odd på nionde plats, i tabellen.

Kristiansund möter HamKam i nästa match borta lördag 30 juli 19.00. Odd möter samma dag Rosenborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg tog rättvis seger mot Tromsö

Rosenborg startade bra i matchen mot Tromsö på hemmaplan på lördagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-0 i matchen i Eliteserien herr i fotboll.

Matchen förblev jämn målmässigt till Rosenborg tog ledningen i 38:e minuten, genom Victor Jensen. Direkt efter pausen slog Erlend Reitan till och ökade lagets ledning.

Till slut kom också 3-0 genom Pawel Chrupalla som ökade Rosenborgs ledning i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Rosenborg har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har tre oavgjorda och två förluster.

Resultatet innebär att Rosenborg ligger kvar på femte plats och Tromsö på 14:e plats i tabellen.

I nästa match, lördag 30 juli 19.00, har Rosenborg Odd borta, medan Tromsö spelar hemma mot Sandefjord.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

5-1 mot Tromsö – nu är Molde ny serieledare

Molde och gästande Tromsö möttes i Eliteserien herr i fotboll på söndagen. Det slutade med seger för Molde vars segersiffror skrevs till 5-1 (3-1). I och med detta klättrade Molde upp till topp på tabellen, på samma poäng som Lilleström på andra plats. Tromsö ligger på 14:e plats i tabellen.

Segern var Moldes sjunde på de senaste nio matcherna.

Tromsö hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Tromsö startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Eric Kitolano slog till på pass av Sakarias Opsahl, redan i sjunde minuten.

Molde kvitterade till 1-1 i 16:e minuten, genom Erling Knudtzon framspelad av David Datro Fofana.

Laget tog också ledningen i 20:e minuten, genom Kristoffer Haugen på pass av Martin Linnes. Direkt efter pausen slog David Datro Fofana till och ökade Moldes ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick David Datro Fofana träff åter igen och ökade ledningen för Molde.

I 63:e minuten nätade Markus Kaasa, på pass av Kristoffer Haugen och gjorde 5-1. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

David Datro Fofana gjorde två mål för Molde och totalt tre poäng.

Molde har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna.

I nästa match, söndag 17 juli 19.00, har Molde Haugesund hemma, medan Tromsö spelar hemma mot Strömsgodset.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}