Formsvaga HamKam på segerjakt mot Rosenborg borta

Avspark

HamKam jagar en seger när laget möter fjärdeplacerade Rosenborg borta. Inför kvällens match har bortalaget fem matcher i rad utan seger i Eliteserien herr i fotboll. Rosenborg har en svit på sex matcher utan förlust inför mötet med tolfteplacerade HamKam.

Senast lagen möttes slutade det oavgjort, 1-1.

HamKam är rätt bra på bortaplan, och har en seger och fem oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 18 21 42
2 Bodö/Glimt 18 28 37
3 Lilleström 17 17 37
4 Rosenborg 18 14 34
5 Viking 18 7 29
6 Vålerenga 17 3 26
7 Strömsgodset 17 -2 25
8 Ålesund 17 -7 21
9 Sandefjord 18 -8 21
10 Odd 18 -14 20
11 Haugesund 17 -2 19
12 Sarpsborg 18 -3 19
13 HamKam 17 -1 18
14 Tromsö 16 -7 18
15 Jerv 17 -25 11
16 Kristiansund 17 -21 6

Relaterade artiklar

Rosenborg vann – efter Casper Tengstedts hattrick

Casper Tengstedt stod för tre mål när Rosenborg vann mot Sandefjord på bortaplan i Eliteserien herr i fotboll. Till slut blev det 5-2 (2-2). Övriga mål för bortalaget gjordes av Ole Christian Sæter och Brian Solhaugh Fiabema, målen för Sandefjord gjordes av Mohamed Ofkir och Alexander Ruud Tveter.

Därmed har Rosenborg vunnit fyra matcher i rad.

Sandefjord har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Sandefjord ligger på nionde plats i tabellen, och Rosenborg är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 augusti. Då möter Sandefjord Lilleström 19.00. Rosenborg tar sig an Ålesund hemma 21.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ole Christian Sæter och Casper Tengstedt avgjorde när Rosenborg slog HamKam

Rosenborg tog till slut hem segern mot HamKam i matchen på lördagen. Matchen i Eliteserien herr i fotboll slutade 2-1 (1-1). Ole Christian Sæter blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 71 minuter.

Segern var Rosenborgs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Rosenborg gjorde första målet. Casper Tengstedt gjorde målet framspelad av Carlo Holse, redan i 14:e minuten.

HamKam kvitterade till 1-1 i 32:a minuten, genom Kristian Onsrud på pass av Jonas Enkerud. I den 58:e minuten fick HamKam Halvor Rodolen Opsahl utvisad.

Det dröjde till den 71:a minuten innan Ole Christian Sæter avgjorde matchen framspelad av Erlend Reitan. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Rosenborg har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan HamKam har två oavgjorda och tre förluster. Det här var Rosenborgs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HamKams fjärde uddamålsförlust.

Rosenborg stannar därmed på fjärde plats, och HamKam på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter Rosenborg Sandefjord borta på fredag 12 augusti 20.00. HamKam möter Vålerenga söndag 14 augusti 21.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg vände halvtidsunderläge till seger

Rosenborg hade problem och låg under med 0-1 efter första halvlek i matchen i Eliteserien herr i fotboll mot Odd. Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 3-2 för bortalaget Rosenborg.

Det var sjätte matchen i rad utan förlust för Rosenborg.

Odd gjorde första målet. Filip Rönningen Jörgensen gjorde målet framspelad av Josef Baccay, redan i tionde minuten. Det tog lång tid innan nästa mål kom. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Carlo Holse på pass av Ole Christian Sæter och kvitterade för Rosenborg.

Rosenborg gjorde också 1-2 i 66:e minuten när Erlend Reitan hittade rätt framspelad av Carlo Holse.

Ole Christian Sæter ökade Rosenborgs ledning på pass av Edvard Tagseth med knappa kvarten kvar.

Med nio minuter kvar att spela reducerade Odd genom Abel William Stensrud. Mer än så blev det dock inte för Odd.

Odd har en vinst, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Odds sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rosenborgs tredje uddamålsseger.

Rosenborg ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Odd är på tionde plats.

I nästa match, lördag 6 augusti, har Odd Bodö/Glimt borta 17.00, medan Rosenborg spelar hemma mot HamKam 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Första segern för säsongen för Kristiansund

Kristiansund har haft det tufft i Eliteserien herr i fotboll den här säsongen, men borta mot HamKam kom första segern, efter 15 spelade matcher. Kristiansund vann med 1-0 (1-0).

Segermålet för Kristiansund stod Christoffer Aasbak för efter 44 minuter.

Kristiansund tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Christoffer Aasbak framspelad av Snorre Strand Nilsen.

HamKam har tre oavgjorda två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristiansund har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var HamKams tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I nästa omgång har HamKam Rosenborg borta, lördag 6 augusti 19.00. Kristiansund spelar hemma mot Tromsö onsdag 3 augusti 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Strömsgodset och HamKam delade på poängen efter 1-1

Det blev delad pott när Strömsgodset tog emot HamKam i Eliteserien herr i fotboll. Slutresultatet skrevs till 1-1 (0-0).

Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för HamKam.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Jack Ipalibo till framspelad av Herman Stengel och gav Strömsgodset ledningen.

I 74:e minuten kvitterade Kristian Onsrud för HamKam. 1-1-målet blev matchens sista.

Strömsgodset har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan HamKam har en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Det här var Strömsgodsets fjärde oavgjorda match den här säsongen.

HamKam ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Strömsgodset är på sjätte plats.

I nästa omgång har Strömsgodset Molde borta, söndag 31 juli 16.30. HamKam spelar hemma mot Kristiansund lördag 30 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg tog rättvis seger mot Tromsö

Rosenborg startade bra i matchen mot Tromsö på hemmaplan på lördagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-0 i matchen i Eliteserien herr i fotboll.

Matchen förblev jämn målmässigt till Rosenborg tog ledningen i 38:e minuten, genom Victor Jensen. Direkt efter pausen slog Erlend Reitan till och ökade lagets ledning.

Till slut kom också 3-0 genom Pawel Chrupalla som ökade Rosenborgs ledning i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Rosenborg har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Tromsö har tre oavgjorda och två förluster.

Resultatet innebär att Rosenborg ligger kvar på femte plats och Tromsö på 14:e plats i tabellen.

I nästa match, lördag 30 juli 19.00, har Rosenborg Odd borta, medan Tromsö spelar hemma mot Sandefjord.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ålesund och Rosenborg kryssade i mållös match

Publiken fick inte se några mål när Ålesund tog emot Rosenborg i Eliteserien herr i fotboll. Matchen slutade mållös, 0-0.

Ålesund har en seger, tre oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Rosenborg har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Ålesunds sjätte oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ålesund på sjunde plats och Rosenborg på femte plats.

Nästa motstånd för Ålesund är Bodö/Glimt. Lagen möts lördag 30 juli 17.00. Rosenborg tar sig an Tromsö hemma lördag 23 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Amahl Pellegrino matchvinnare när Bodö/Glimt vann mot HamKam

Bodö/Glimt tog en säker seger på bortaplan mot HamKam i Eliteserien herr. Matchen slutade 0-2 (0-0) efter två mål av Amahl Pellegrino i andra halvleken.

Segern var Bodö/Glimts fjärde på de senaste fem matcherna.

HamKam har två vinster, två oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna.

Bodö/Glimts nya tabellposition är tredje plats, medan HamKam är på tionde plats.

I nästa omgång har HamKam Strömsgodset borta, söndag 24 juli 21.00. Bodö/Glimt spelar hemma mot Jerv lördag 23 juli 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Delad pott för Haugesund och HamKam

Hemmalaget Haugesund och HamKam spelade oavgjort i Eliteserien herr i fotboll, 1-1 (1-1) på söndagen.

Matchen förblev jämn målmässigt till Haugesund tog ledningen i 33:e minuten, genom Bilal Njie på pass av Martin Samuelsen. Direkt efter pausen gjorde Kristian Eriksen mål och kvitterade för HamKam. 1-1-målet blev matchens sista.

Haugesund har en seger, tre oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan HamKam har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Haugesunds fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Haugesund på 13:e plats och HamKam på tionde plats.

I nästa omgång har Haugesund Molde borta, söndag 17 juli 19.00. HamKam spelar hemma mot Bodö/Glimt lördag 16 juli 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}