Michael Lindqvist och Marcus Westfält avgjorde hemma mot Örebro Hockey

Det blev en uddamålsseger för Färjestad i matchen mot Örebro Hockey i SHL på lördagen. Laget vann med 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) hemma i Löfbergs Arena.

Färjestad tog ledningen efter 1.39, genom Michael Lindqvist assisterad av Marcus Westfält och Mattias Göransson.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 12.59, genom Marcus Westfält framspelad av Marcus Nilsson och Michael Lindqvist.

Andra perioden blev mållös. 17.44 in i tredje perioden slog Rodrigo Abols till på pass av Philip Holm och reducerade. Men mer än så orkade Örebro Hockey inte med.

Färjestad har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har en vinst och fyra förluster. Det här var Färjestads fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys femte uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Färjestad ligger på fjärde plats medan Örebro Hockey har sjätteplatsen.

På tisdag 29 november 20.00 spelar Färjestad borta mot Leksand, och Örebro Hockey borta mot Linköping.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Färjestad spelar hemma mot Örebro Hockey i Löfbergs Arena i kväll

Nedsläpp

Färjestad möter Örebro Hockey hemma i kväll i SHL. Färjestads förlorade senast mot Malmö med 1-4 och även Örebro Hockeys åkte på förlust, mot Frölunda med 0-3.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Örebro Hockey på hemmaplan, 4-1.

Örebro Hockey har problem på bortaplan, och har bara tagit tre segrar den här säsongen, mot Leksand, Malmö och Växjö.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Äntligen seger för Malmö mot Färjestad

Det blev fem förluster i rad för Malmö i SHL. Men borta mot Färjestad kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Löfbergs Arena slutade 1-4 (1-0, 0-1, 0-3).

Färjestad tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Linus Johansson assisterad av Axel Bergkvist. Efter 3.42 i andra perioden slog Carl Söderberg till, framspelad av Lance Bouma och Carl Persson och kvitterade för Malmö. 7.39 in i tredje perioden slog Marcus Sylvegård till på pass av Johan Olofsson och Christoffer Forsberg och gav laget ledningen.

Efter 16.25 slog Adam Ollas Mattsson till på pass av Emil Sylvegård och William Barnekow och ökade ledningen för Malmö.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 21 sekunder kvar att spela genom Fredrik Händemark. 1-4-målet blev matchens sista.

Färjestad har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Malmö har en vinst och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Färjestad nu ligger på femte plats. Malmö är på elfte plats.

På lördag 26 november 19.00 spelar Färjestad hemma mot Örebro Hockey, och Malmö hemma mot Växjö.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlusttyngt Malmö möter Färjestad borta

Nedsläpp

Malmö har haft det motigt i SHL senaste tiden, och är i dålig form inför matchen borta mot fjärdeplacerade Färjestad. Bortalaget har fem raka förluster, och har halkat ner till elfte plats. Det blev förlust för Färjestad mot Brynäs senast.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Färjestad på bortaplan, 3-2.

Malmö är starka på bortaplan, och har tre segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tre poäng till Brynäs efter avgörande i slutperioden mot Färjestad

Brynäs vann borta mot Färjestad i SHL med 3-2 (1-2, 1-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Brynäs avgjorde.

Segermålet för Brynäs stod Alexander Ljungkrantz för 8.36 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Johannes Kinnvall efter 2.21, men Färjestad kvitterade genom Per Åslund. Och Färjestad hann också ta ledningen, genom samme Per Åslund. Efter 12.28 i andra perioden slog William Strömgren till, på pass av Tom Hedberg och Oscar Birgersson och kvitterade för Brynäs. 8.36 in i tredje perioden slog Alexander Ljungkrantz till framspelad av Johannes Kinnvall och David Sklenicka och avgjorde matchen.

Färjestad har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har tre vinster och två förluster. Det här var Färjestads fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Färjestad nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Brynäs är på sjunde plats.

På torsdag 24 november 20.00 spelar Färjestad hemma mot Malmö, och Brynäs borta mot Leksand.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Färjestad vände underläge till seger

Färjestad hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i SHL mot HV 71 i Husqvarna Garden. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 3-2 för bortalaget Färjestad.

Victor Ejdsell blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 17.35 in i tredje perioden.

Färjestad tog ledningen efter 16.55, genom Marcus Nilsson framspelad av Michael Lindqvist och Victor Ejdsell. Efter 2.01 i andra perioden slog Oscar Fisker Molgaard till, på pass av Victor Sjöholm och Nichlas Torp och kvitterade för HV 71.

Radan Lenc gjorde dessutom 2-1 efter 8.45 framspelad av André Petersson och Daniel Glad.

10.49 in i tredje perioden nätade Färjestads Marcus Nilsson på nytt framspelad av Axel Bergkvist och Joel Nyström och kvitterade.

Efter 17.35 slog Victor Ejdsell till och avgjorde matchen. 2-3-målet blev matchens sista.

HV 71 har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har tre vinster och två förluster. Det här var HV 71:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads tredje uddamålsseger.

För Färjestad gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan HV 71 är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för HV 71 är Malmö. Färjestad tar sig an Brynäs hemma. Båda matcherna spelas lördag 19 november 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tung förlustsvit för HV 71 inför mötet med Färjestad

Nedsläpp

HV 71 har inte tagit poäng i SHL sedan 22 oktober, och har fyra raka förluster, inför lördagens möte med Färjestad på hemmaplan i Husqvarna Garden. Färjestad blev utan poäng i mötet med Oskarshamn senast.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Färjestad på hemmaplan med 4-1.

Färjestad är rätt bra på bortaplan, och har fem segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oskarshamn vann efter avgörande i förlängningen mot Färjestad

Oskarshamn tog en stark seger mot Färjestad borta i SHL. I förlängningen kunde Oskarshamn avgöra till 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Ahti Oksanen, som gjorde det avgörande målet med bara 60 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var Oskarshamns fjärde på de senaste fem matcherna.

Färjestad startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av August Tornberg och Oscar Lawner. Efter 8.40 i andra perioden nätade Jiri Smejkal, framspelad av Juuso Riikola och Cameron Brace och reducerade åt Oskarshamn. 12.31 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Blaine Byron på pass av Cameron Brace och kvitterade. I förlängningen tog det 4.00 innan Oskarshamn också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Ahti Oksanen, på pass av Niclas Burström och Blaine Byron.

Färjestad har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Färjestads tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns åttonde uddamålsseger.

Oskarshamn ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Färjestad är på tredje plats.

I nästa match, lördag 5 november 19.00, har Färjestad HV 71 borta i Husqvarna Garden, medan Oskarshamn spelar hemma mot Linköping.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Färjestad möter Oskarshamn efter trendbrottet senast

Nedsläpp

Färjestad fick segersviten på tre segrar i rad bruten i förra omgången mot Växjö, matchen slutade 2-3. Nu match hemma mot Oskarshamn i SHL. Oskarshamn vann sin senaste match med 4-2 mot Rögle.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Färjestad på bortaplan med 5-3.

Oskarshamn är rätt bra på bortaplan, och har tre segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.