Skellefteå vann toppmötet mot Leksand med 4-1

Skellefteå tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Leksand i SHL på lördagen med 4-1 (2-0, 0-1, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Därmed har Skellefteå vunnit sju matcher i rad.

Skellefteå tog ledningen efter sju minuters spel, genom Jonathan Pudas assisterad av Joakim Lindström och Pär Lindholm.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 11.20, genom Tom Kühnhackl på pass av Max Lindholm. Efter 6.41 i andra perioden nätade Oskar Lang, på pass av Matt Caito och Anton Lindholm och reducerade åt Leksand. 12.20 in i tredje perioden nätade Skellefteås Pär Lindholm framspelad av Måns Forsfjäll och Filip Sandberg och ökade ledningen.

Skellefteå punkterade matchen med ett 4-1-mål med 15 sekunder kvar att spela genom Arvid Lundberg. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Skellefteå har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster.

Leksands nya tabellposition är sjunde plats, medan Skellefteå är på andra plats.

Tisdag 29 november möter Skellefteå Växjö borta 19.00 och Leksand möter Färjestad hemma 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå har sex segrar i rad inför matchen mot Leksand

Nedsläpp

I kväll är det dags för match för Skellefteå som tar emot Leksand i Skellefteå Kraft Arena i SHL. Skellefteå har sex raka segrar, senast med 6-4 mot HV 71, vilket har tagit laget till andra plats i tabellen. Leksand vann sin senaste match med 4-1 mot Brynäs.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för Leksand, med 1-0.

Leksand har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit fyra segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Leksand hemma mot Brynäs

Hemmalaget Leksand tog hem de tre poängen efter seger mot Brynäs i SHL. 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) slutade matchen på torsdagen.

Leksand har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har tre vinster och två förluster.

För Leksand gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Brynäs är på nionde plats.

I nästa match möter Leksand Skellefteå borta och Brynäs möter HV 71 hemma. Båda matcherna spelas lördag 26 november 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Straffar avgjorde för Leksand i bortasegern mot Malmö

Malmö mötte Leksand borta i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0).

Emil Heineman gjorde två mål och Kalle Östman ett mål för Leksand, målen för Malmö gjordes av Lance Bouma och Fredrik Händemark.

Malmö har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster. Det här var Malmös sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands åttonde uddamålsseger.

För Malmö gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Leksand är på sjätte plats.

I nästa match möter Malmö Färjestad borta och Leksand möter Brynäs hemma. Båda matcherna spelas torsdag 24 november 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Malmö vill ta sig ur formsvackan hemma mot Leksand

Nedsläpp

Malmö är inne i en riktigt tung formsvacka i SHL. Inför mötet hemma mot Leksand har laget fyra raka förluster, och är nu på tolfte plats i tabellen. Leksand spelade Frölunda senast och förlorade.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Leksand på hemmaplan med 4-1.

Leksand har problem på bortaplan, och har bara tagit tre segrar på sju försök hittills den här säsongen, mot HV 71, Frölunda och Växjö.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Max Friberg och Jan Mursak avgjorde när Frölunda slog Leksand

Frölunda tog till slut hem segern mot Leksand i matchen i Tegera Arena på lördagen. Matchen i SHL slutade 1-2 (0-1, 0-0, 1-1).

Därmed har Frölunda vunnit fyra matcher i rad på bortaplan.

Frölunda tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Max Friberg på pass av Petteri Lindbohm och Filip Johansson.

Andra perioden blev mållös. Efter 7.16 gjorde Frölunda 0-2 genom Jan Mursak.

Carter Camper reducerade förvisso, men närmare än 1-2 kom inte Leksand.

Leksand har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har två vinster och tre förluster. Det här var Leksands femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas fjärde uddamålsseger.

För Leksand gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Frölunda är på sjätte plats.

Leksand tar sig an Malmö i nästa match borta tisdag 22 november 20.00. Frölunda möter Örebro Hockey borta torsdag 24 november 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Leksand möter Frölunda i SHL efter 14 dagars vila

Nedsläpp

Den 14 dagar långa ledigheten är över i kväll när Leksand möter Frölunda på hemmaplan i Tegera Arena i SHL. Inget av lagen lyckades senast, Leksand förlorade mot Växjö med 2-3 och Frölunda mot Skellefteå med 1-4.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Leksand på bortaplan, 4-3.

Frölunda är ganska bra på bortaplan, och har tre segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Växjö tog ännu en seger

Växjö fortsätter starkt i SHL. När laget mötte Leksand borta i Tegera Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-2 (0-1, 3-0, 0-1). I och med detta har Växjö fyra segrar i rad.

Leksand tog ledningen efter 14.58, genom Kalle Östman framspelad av Marcus Karlberg. Växjö gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Växjös mål gjordes av Hardy Haman, Lukas Bengtsson och Kalle Kossila. 10.05 in i tredje perioden nätade Leksands Oskar Lang på pass av Kalle Östman och Marek Hrivik och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Leksand.

Leksand har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Leksands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös femte uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på sjunde plats. Växjö leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 19 november. Då möter Leksand Frölunda i Tegera Arena 19.00. Växjö tar sig an Linköping hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter tre raka segrar – Växjö möter Leksand

Nedsläpp

I dag är det dags för match för Växjö som gästar Leksand i Tegera Arena i SHL. Växjö har tre raka segrar, senast med 3-0 mot Timrå, och är nu på första plats. Leksand vann sin senaste match med 3-0 mot Rögle.

När lagen möttes senast, 15 oktober i Vida Arena, slutade det med seger för Leksand med 2-1.

Växjö är ganska bra på bortaplan, och har fem segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.