Vaasan Sport

16 november kl 17:00 Vaasan Sport - Ilves Tampere 2-4 Läs mer
Nästa match: TPS Åbo - Vaasan Sport kl 18:30 Läs mer

Sport höll inte hela matchen hemma mot Ilves

Matchen mellan Sport och Ilves i Finland FM-Ligan herr i ishockey var jämn i två perioder. Men i tredje perioden avgjorde Ilves matchen och vann med 4–2 (0-1, 2-1, 2-0). Sports mål gjordes av Niklas Nevalainen och Jesse PaukkuIlves av Joose Antonen, Panu Mieho, Tuomas Salmela och Samuli Vainionpää. Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Sport på 15:e och sista plats och Ilves på fjärde plats. I nästa match möter Sport TPS borta på onsdag 20 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast - Sport jagar nya poäng mot Ilves

Nedsläpp

I kväll möter Sport Ilves på hemmaplan i Finland FM-Ligan herr i hockey. Sport som spelar på hemmaplan hade en tung svit på nio förluster i rad, men senast blev det 3–2 mot Lukko Rauma. Ilves har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad. Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för Ilves, med 3–0.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter nio förluster i rad - äntligen är sviten bruten för Sport

Matchen mellan Sport och Lukko Rauma slutade 3–2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Sport. Laget hade före fredagens hemmamatch nio förluster i rad i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Sports enda målskytt blev Toni Kallela som gjorde tre mål. Lukko Raumas gjordes av Luke Klok och Pathrik Vesterholm. Sport stannar därmed på 15:e och sista plats, och Lukko Rauma på sjätte plats, i tabellen. I nästa omgång har Sport Ilves hemma, lördag 16 november 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nio förluster i rad - nu hoppas Sport på seger mot Lukko Rauma

Nedsläpp

Sport jagar en seger när laget möter Lukko Rauma hemma. Inför kvällens match har hemmalaget nio förluster i rad i Finland FM-Ligan herr i ishockey, och har halkat ner till 15:e plats i tabellen. Lukko Rauma förlorade sin senaste match med 2–5 mot JYP. När lagen möttes förra säsongen tog Lukko Rauma hem alla fyra matcher.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlust för Sport mot formstarka Ilves

Sport föll tämligen väntat borta i Finland FM-Ligan herr i ishockey mot formstarka Ilves. Matchen slutade 3–0 (0-0, 1-0, 2-0). Det betyder att Ilves har fem segrar i rad, medan Sport har nio förluster i följd. Ilves tre mål gjordes av Teemu Rautiainen, Arttu Ruotsalainen och Eemeli Suomi. I tabellen innebär det här att Ilves nu ligger på fjärde plats. Sport är på 15:e och sista plats. I nästa omgång har Sport Lukko Rauma hemma, fredag 15 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga Sport möter Ilves på bortaplan

Nedsläpp

Den senaste tiden har varit riktigt tung för Sport i Finland FM-Ligan herr i ishockey, och nu söker laget efter ett trendbrott borta mot åttondeplacerade Ilves. Bortalaget har inför matchen åtta raka förluster, och har halkat ner till 15:e plats i tabellen. Ilves har inför matchen en vinstsvit på fyra segrar i rad. När lagen möttes förra säsongen vann Ilves fyra matcher och Sport två.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlustraden förlängdes för Sport efter nederlag hemma mot Pelicans

När Sport och Pelicans möttes i Finland FM-Ligan herr i hockey på lördagen var Pelicans det starkare laget. Slutresultatet 1–3 (0-0, 1-0, 0-3) innebär att Sport nu har åtta förluster i rad. Målgörare för Pelicans var Juhamatti Aaltonen, Jesse Mankinen och Antti Tyrväinen, medan Sports enda mål gjordes av Roope Talaja. Det här betyder att Sport ligger kvar på 15:e och sista plats i tabellen, och Pelicans på tolfte plats. Sport tar sig an Ilves i nästa match borta onsdag 13 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga Sport möter Pelicans på hemmaplan

Nedsläpp

Den senaste tiden har varit riktigt tung för Sport i Finland FM-Ligan herr i ishockey, och nu söker laget efter ett trendbrott hemma mot tolfteplacerade Pelicans. Hemmalaget har inför matchen sju raka förluster, och har halkat ner till 15:e plats i tabellen. Bortalaget har fyra raka förluster, senaste mot Tappara med 2–3. När lagen möttes senast, 27 september, slutade det med seger för Sport med 5–3.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Motgångarna fortsätter - Sport förlorade på nytt

Det fortsätter gå tungt för Sport, som på fredagen åkte på ännu en förlust i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Ässät vann matchen hemma med 2–1 (1-1, 1-0, 0-0). I och med detta har Sport sju förluster i rad. Ässäts målskyttar var Mikko Salmio och Tyson Spink, medan Chris DeSousa gjorde målet för Sport. Ässäts nya tabellposition är tionde plats, medan Sport är på 15:e och sista plats. I nästa match möter Sport Pelicans hemma på lördag 2 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-Ligan

# Lag S MS P
1 Kärpät 20 39 51
2 Tappara 21 32 48
3 JYP 21 27 40
4 Ilves 21 17 37
5 Lukko 21 13 35
6 HIFK 20 5 34
7 HPK 22 -5 33
8 KooKoo 21 3 33
9 SaiPa 21 -12 28
10 Jukurit 21 -11 26
11 Ässät 21 -20 25
12 Pelicans 20 -13 25
13 KalPa 21 -21 22
14 TPS 21 -25 17
15 Sport 20 -29 14

Skytteliga

Roope Talaja 5
Chris DeSousa 4
Toni Kallela 4
Aleksi Ainali 3
Antti Erkinjuntti 3
Antti Kalapudas 3
Juho Liuksiala 3
Niko Kuiri 3
Paul Geiger 3
Steven Seigo 3
Jesse Paukku 2
Aaro Vidgren 1
Ari Gröndahl 1
Eemil Erholtz 1
Erik Riska 1
Niklas Nevalainen 1
Turo Asplund 1
Valtteri Viljanen 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.