Vaasan Sport

14 november kl 18:30 TPS Åbo - Vaasan Sport 2-3 Läs mer
Nästa match: Vaasan Sport - Kookoo Kouvola kl 18:30

Sällsynt segersötma för Sport – "Det gäller att våga vara modig"

Sport har haft oerhört svårt att knipa segrar borta mot TPS. Men med bra målvaktsspel, hård kamp i boxplay och beslutsamhet i anfallen lossnar det poäng även i Åbo.

Kalapudas hjälte när Sport sänkte TPS

Sport fortsätter spela jämna matcher mot topplagen i FM-ligan. På onsdagskvällen blev det två poäng i Åbo.

Sport tog bonuspoängen borta mot TPS

Matchen i Finland FM-Ligan i hockey mellan hemmalaget TPS och gästande Sport var oavgjord vid full tid, 2–2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3–2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0). Målgörarna för Sport var Antti Kalapudas, Erik Riska och Aleksi Ainali. Simon Suoranta och Illari Filppula gjorde TPS:s mål. Sports nya tabellposition är åttonde plats, medan TPS är på andra plats. I nästa match möter Sport KooKoo hemma på fredag 16 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport saknar fortfarande viktiga anfallare

Landslagspausen är historia och Sport gästar TPS i kväll – utan två nyckelspelare.

Unga förmågor och FM-seriens poängkung tränar med Sport under landslagspausen

Ett par spelare drar ut på landslagsuppdrag och ett par andra repar sig från skavanker. Då fyller Sport på leden för träningspassen under landslagspausen.

Jona Nyström: Sport spelar en hockey man vill se mer av

Sport avslutade första etappen i grundserien med en rafflande drabbning mot regerande mästarna. Om något gav matchen tilltro med tanke på fortsättningen av säsongen.

Straffar avgjorde när Sport föll mot Kärpät hemma

Sport tog emot Kärpät hemma i en riktigt jämn match i Finland FM-Ligan i ishockey. Ordinarie matchtid slutade oavgjord, förlängningen lika så, och först i straffläggningen kunde Kärpät avgöra till 3–2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0). Målgörare för Sport var Roope Talaja och Aleksi Ainali. Sports nya tabellposition är åttonde plats, medan Kärpät leder serien. I nästa omgång har Sport TPS borta, onsdag 14 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport med fyra segrar i rad möter Kärpät

Nedsläpp

I kväll är det dags för match för Sport som tar emot Kärpät hemma i Finland FM-Ligan. Sport har fyra raka segrar, den senaste mot KalPa med 4–3, vilket har tagit laget till sjunde plats i tabellen. Kärpät har inför matchen en vinstsvit på fyra segrar i rad. När lagen möttes senast, 13 oktober, slutade det med seger för Kärpät med 5–0.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport avgjorde i förlängningen mot KalPa

Matchen mellan hemmalaget Sport och gästande KalPa i Finland FM-Ligan i hockey var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Sport avgöra till 4–3 (0-0, 2-2, 1-1, 1-0). Det här innebär att Sport nu har fyra segrar i följd. Bakom de två poängen för Sport låg mål från Miro Lehtimäki, Olavi Vauhkonen, Roope Talaja och Jyri Niemi, medan Ari Gröndahl, Otto Leskinen och Toni Hyvärinen gjorde KalPas mål. Det här betyder att Sport ligger på sjunde plats i tabellen, och KalPa är på tolfte plats. Nästa motstånd för Sport är Kärpät. Lagen möts lördag 3 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport slog JYP efter Toni Kallelas dubbel

Det blev Sport som gick segrande ur mötet i Finland FM-Ligan på bortaplan mot JYP, med 4–3 (1-2, 1-1, 2-0). Toni Kallela gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av William Rapuzzi och Niklas Nevalainen, målen för JYP gjordes av David Tomasek 2 och Micke Saari. I tabellen innebär det här att Sport nu ligger på sjunde plats. JYP är på 14:e plats. Nästa motstånd för Sport är KalPa. Lagen möts fredag 2 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Sport hemma mot Ässät

Hemmalaget Sport tog hem de tre poängen efter seger mot Ässät i Finland FM-Ligan i hockey. 3–1 (2-1, 1-0, 0-0) slutade matchen på lördagen. Olavi Vauhkonen, Antti Kalapudas och Tommi Tikka gjorde målen för Sport, medan Jyri Marttinen nätade för Ässät. För Sport gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Ässät är på 15:e och sista plats. Tisdag 30 oktober 18.30 spelar Sport borta mot JYP.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-Ligan

# Lag S MS P
1 Kärpät 21 41 51
2 TPS 20 19 42
3 HPK 21 7 35
4 SaiPa 21 1 34
5 Ilves 19 13 33
6 Pelicans 20 11 33
7 Tappara 20 2 33
8 Sport 20 -9 31
9 KooKoo 20 -2 30
10 HIFK 20 0 28
11 Jukurit 21 -6 28
12 Lukko 21 -16 24
13 KalPa 22 -25 22
14 JYP 21 -8 20
15 Ässät 21 -28 18

Skytteliga

Aleksi Ainali 8
Olavi Vauhkonen 6
Roope Talaja 6
Antti Kalapudas 5
Brody Sutter 5
Victor Westermarck 5
Joel Kiviranta 4
Jyri Niemi 3
Miro Lehtimäki 3
Tommi Tikka 3
Toni Kallela 2
Valentin Claireaux 2
William Rapuzzi 2
Erik Riska 1
Jesse Paukku 1
Niklas Nevalainen 1
Tony Sund 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.