IPK vann mot Peliitat borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Peliitat tog emot IPK i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte 27 sekunder in i förlängningen blev Ville Sippala som gjorde det avgörande målet.

Segern var IPK:s åttonde på de senaste nio matcherna.

Första perioden blev mållös.

Andra perioden blev mållös. IPK tog ledningen först efter 5.13 i tredje perioden, genom Veikka Halonen assisterad av Jaakko Lantta och Henri Knuutinen.

12.56 in i tredje perioden nätade Peliitats Alexander Forslund på pass av Juuso Arola och Leevi Tukiainen och kvitterade.

Peliitat har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Peliitats sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IPK:s femte uddamålsseger.

IPK:s nya tabellposition är fjärde plats, medan Peliitat är på elfte plats.

Tisdag 29 november 18.30 spelar Peliitat borta mot K-Espoo. IPK möter Zemgale borta i Jelgava fredag 2 december 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Peliitat mot IPK i Heinola i kväll

Nedsläpp

Peliitat spelar hemma mot IPK i kväll i FM-serien Mestis Grundserien herr i hockey. IPK vann sin senaste match med 7-3 mot KeuPa HT, Peliitat lyckades inte lika bra och blev besegrat av KooVee.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för IPK på hemmaplan, 3-1.

IPK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Äntligen seger för KooVee mot Peliitat

Det blev fyra förluster i rad för KooVee i FM-serien Mestis Grundserien herr i hockey. Men borta mot Peliitat kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Heinola slutade 5-6 (1-2, 1-2, 3-1, 0-0, 0-1) efter straffar.

KooVee tog ledningen efter 6.18, genom Samu Markkula på pass av Oskari Kantola och Santtu Hakanen.

Peliitat kvitterade till 1-1 efter 16.52, genom Juuso Arola assisterad av Alexander Forslund och Miko Rautama.

KooVee tog ledningen på nytt efter 18.12, genom Tomi Iso-mustajärvi framspelad av Jakub Kos och Santeri Sillanpää. Efter 6.12 i andra perioden slog Oskari Kantola till, på pass av Okko Kangasniemi och Santtu Hakanen och gjorde 1-3.

Santeri Airola gjorde dessutom 1-4 efter 9.43 framspelad av Oskari Kantola och Santtu Hakanen.

Peliitats Niklas Virtanen gjorde 2-4 efter 12.33 på pass av Matias Lentämäki och Jiri Parviainen. Peliitat reducerade igen 9.24 in i tredje perioden genom Niklas Virtanen framspelad av Alexander Forslund.

10.43 in i perioden slog Niko Somppi till på pass av Eetu Selänne och Alexander Forslund och kvitterade.

12.22 in i perioden nätade KooVees Santtu Hakanen framspelad av Okko Kangasniemi och Otto Heinonen och gav laget ledningen.

Peliitat kvitterade till 5-5 med tio sekunder kvar att spela åter igen genom Niklas Virtanen framspelad av Alexander Forslund och Juuso Arola. I straffläggningen var det KooVee som avgjorde till 5-6. Den avgörande straffen stod Jakub Kos för.

Peliitat har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan KooVee har en vinst och fyra förluster. Det här var Peliitats femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även KooVees tredje uddamålsseger.

KooVee ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Peliitat är på elfte plats.

I nästa match, lördag 26 november 17.00, har Peliitat IPK hemma i Heinola, medan KooVee spelar hemma mot Ketterä.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KooVee vill ta sig ur formsvackan borta mot Peliitat

Nedsläpp

KooVee är inne i en riktigt tung formsvacka i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey. Inför mötet borta mot Peliitat har laget fyra förluster i rad, och är nu på åttonde plats i tabellen. Peliitat vann sin senaste match med 4-3 mot Jokipojat.

När lagen möttes förra säsongen vann Peliitat två matcher och KooVee två.

KooVee har problem på bortaplan, och har bara tagit två segrar den här säsongen, mot TuTo och KeuPa HT.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Straffar avgjorde för Peliitat i bortasegern mot Jokipojat

Jokipojat mötte Peliitat borta i en match i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Niko Somppi för.

Peliitat tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.58 genom Matias Lentämäki, och gick upp till 0-2 innan Jokipojat svarade.

I periodpausen hade Peliitat ledningen med 1-3. Efter 6.47 i andra perioden slog Nicolas Werbik till, framspelad av Artur Gatiyatov och Kohei Sato och reducerade åt Jokipojat. Laget kvitterade till 3-3 med 21 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Denis Kusy på pass av Kristjan Kombe och Santeri Koponen. I straffläggningen var det Peliitat som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Niko Somppi för.

Jokipojat har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Peliitat har två vinster och tre förluster. Det här var Jokipojats tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Peliitats andra uddamålsseger.

Det här betyder att Jokipojat ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Peliitat på elfte plats.

Nästa motstånd för Jokipojat är Hermes. Lagen möts fredag 25 november 18.30 i Kokkola. Peliitat tar sig an KooVee hemma torsdag 24 november 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jokipojat möter Peliitat och jagar tredje raka segern

Nedsläpp

I kväll är det dags för match för Jokipojat som tar emot Peliitat i Joensuu i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey. Jokipojat har inför matchen tre raka segrar, den senaste mot Hermes med 6-1, och ligger nu tia i tabellen. Peliitat blev utan poäng i mötet med FPS senast.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Jokipojat på hemmaplan med 3-2.

Peliitat har problem på bortaplan, och har ännu inte vunnit efter tio försök.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlustsviten bruten för FPS – efter 3-2 mot Peliitat

3-2 (0-0, 3-1, 0-1) slutade matchen i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey mellan FPS och gästande Peliitat. Det betyder att FPS äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Första perioden blev mållös. FPS stod för tre raka mål i början av andra perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 5.12.

Peliitat reducerade dock till 3-1 genom Niklas Virtanen efter 13.45. Peliitat reducerade igen 5.53 in i tredje perioden genom Niko Somppi framspelad av Alexander Yakimenko och Konsta Jaakola. 3-2-målet blev matchens sista. Fler mål än så blev det inte för laget.

FPS har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Peliitat har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Peliitats fjärde uddamålsförlust.

För FPS gör resultatet att man nu ligger på 13:e plats i tabellen, medan Peliitat är på elfte plats.

I nästa match möter FPS Ketterä borta och Peliitat möter Jokipojat borta. Båda matcherna spelas onsdag 23 november 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast – Peliitat jagar nya poäng mot FPS

Nedsläpp

FPS tar i kväll emot Peliitat i Forssa i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey. Det blev seger mot RoKi, 7-2, och därmed tog Peliitat poäng igen efter sju raka förluster. Hemmalaget har fyra förluster i rad, senaste mot KeuPa HT med 2-4.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för FPS på bortaplan, 4-0.

Peliitat har problem på bortaplan, och har ännu inte vunnit efter nio försök.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Äntligen seger för Peliitat mot RoKi

Det blev sju förluster i rad för Peliitat i FM-serien Mestis Grundserien herr i hockey. Men hemma mot RoKi kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Heinola slutade 7-2 (1-1, 2-1, 4-0).

Första perioden var jämn. Peliitat inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Yakimenko efter 11.29, men RoKi kvitterade genom Arttu Rämö efter 17.04. Peliitat startade andra perioden starkast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Niko Somppi och Markus Lahtinen innan RoKi svarade och gjorde 3-2 genom Jaako Manninen. I tredje perioden var Peliitat starkast och gick från 3-2 till 7-2 genom två mål av Joona Lehtinen, ett mål av Eetu Selänne och ett mål av Jesse Pesonen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 47 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att Peliitats Eetu Selänne stod för ett mål och två assists.

Peliitat har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan RoKi har tre vinster och två förluster.

För Peliitat gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan RoKi är på sjätte plats.

I nästa match möter Peliitat FPS borta och RoKi möter KooVee borta. Båda matcherna spelas lördag 19 november 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sju förluster i rad – nu hoppas Peliitat på seger mot RoKi

Nedsläpp

Peliitat jagar en seger när laget möter sjätteplacerade RoKi hemma i Heinola. Inför kvällens match har hemmalaget sju förluster i rad i FM-serien Mestis Grundserien herr i ishockey, och har halkat ner till 13:e plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för RoKi, 3-2 mot IPK på hemmaplan.

När lagen möttes förra säsongen vann Peliitat två matcher och RoKi två.

RoKi är rätt bra på bortaplan, och har fyra segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.