Kärpät klar seriesegrare efter seger

Seger, 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0), hemma mot TuTo, gör att Kärpät är seriesegrare i A-juniorer, FM-ligan herr i hockey. TuTo slutar på 18:e plats i tabellen. Segern var Kärpäts sjunde på de senaste åtta matcherna. Målgörare för Kärpät var Joona Kiviniemi och Olli Vanttaja, medan TuTos enda mål gjordes av Roope Kallio.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sista omgången när Kärpät möter TuTo

Nedsläpp

Sista omgången i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey är det dags för när Kärpät tar emot TuTo i Nivala i kväll. Kärpät har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad. Gästerna har nio förluster i rad, senaste mot KalPa med 2–8. Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för Kärpät, med 3–2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för KalPa hemma mot TuTo

Det blev en riktig storseger för KalPa mot TuTo hemma i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey. Matchen slutade 8–2 (2–1, 4–0, 2–1). KalPa fick därmed revansch från senaste mötet, som TuTo vann med 5–2. Andreas Okany gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Miska Hattunen, Benjamin Korhonen, Taneli Kovaniemi, Teemu Pyykkönen, Pekka Suhonen och Atte Tiitinen, målen för TuTo gjordes av Tommi Eriksson och Markus Raita. Med en omgång kvar är KalPa på 13:e plats i tabellen, och TuTo är på 18:e plats. I nästa match, lördag 14 december 17.00, har KalPa Lukko hemma i Niirala, medan TuTo spelar borta mot Kärpät.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa på hemmaplan mot TuTo i A-juniorer, FM-ligan herr

Nedsläpp

I kväll möts 14:eplacerade KalPa och 18:eplacerade TuTo i näst sista omgången i A-juniorer, FM-ligan herr i hockey i Niirala. Hemmalaget har tre raka förluster, senaste mot Kärpät med 1–4. Bortalaget har åtta raka förluster, senaste mot Blues med 1–3. Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för TuTo på hemmaplan, 5–2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TuTo utan seger för åttonde matchen i rad

Blues tog emot TuTo hemma i Tapiola 2, och matchen slutade 3–1 (1–1, 1–0, 1–0). Det betydde åttonde matchen i rad utan seger för TuTo i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey. Antti-eemeli Haapanen, Leevi Lemberg och Veeti Miettinen gjorde målen för Blues, medan Mark Viitanen nätade för TuTo. För Blues gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan TuTo är på 17:e plats. I nästa omgång har Blues KooKoo borta i Kouvola, söndag 8 december 13.15. TuTo spelar borta mot KalPa fredag 13 december 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TuTo med sju raka förluster i bagaget möter Blues

Nedsläpp

TuTo är i stort behov av ett trendbrott efter en lång rad förluster, och jagar en seger mot Blues borta i Tapiola 2. Inför matchen har bortalaget sju förluster i rad i A-juniorer, FM-ligan herr i hockey och ligger just nu på 17:e plats i tabellen. Blues förlorade sin senaste match med 3–6 mot Jokerit. När lagen möttes senast, 29 september i Kupittaa, slutade det med seger för Blues med 3–1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Lukko vann efter avgörande i förlängningen mot TuTo

Lukkos väg till seger mot TuTo borta i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Lukko avgöra till 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) och ta bonuspoängen. Lukkos mål gjordes av Eppu Karuvaara och Aleksi Kenttämaa. Eetu Uusitalo stod för TuTos enda mål. Det här betyder att Lukko ligger på 13:e plats i tabellen, och TuTo är på 17:e plats. Lördag 7 december möter TuTo Blues borta 14.30 och Lukko möter JYP borta 13.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

JYP:s Tomi Mäntynen och Jere Vertanen sänkte TuTo

JYP vann hemma mot TuTo i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey med 2–0 (1-0, 1-0, 0-0). Tomi Mäntynen och Jere Vertanen gjorde ett mål var för JYP. Det var TuTos sjätte match i rad utan seger. Det här betyder att JYP är kvar på tionde plats, och TuTo stannar på 17:e plats, i tabellen. Nästa motstånd för JYP är KalPa. Lagen möts onsdag 4 december 18.30 i Niirala. TuTo tar sig an Lukko hemma fredag 6 december 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TuTo med fem raka förluster i bagaget möter JYP

Nedsläpp

TuTo är i stort behov av ett trendbrott efter en lång rad förluster, och jagar en seger mot JYP borta i Jyväskylä. Inför matchen har bortalaget fem förluster i rad i A-juniorer, FM-ligan herr i ishockey och ligger just nu på 17:e plats i tabellen. JYP vann senast mot SaiPa med 9–4. JYP vann lagens senaste möte med 9–1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.