Tre poäng till Växjö efter avgörande i slutperioden mot Malmö

Växjö vann borta mot Malmö i SHL med 5-2 (0-1, 2-1, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Växjö avgjorde.

Segern var Växjös sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Malmö tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Oliver Lauridsen assisterad av Kim Rosdahl och Fredrik Händemark. Växjö gjorde också 1-2 efter 5.07 i andra perioden när Keegan Lowe hittade rätt framspelad av Jayden Halbgewachs och Tobias Rieder.

Malmös Fredrik Händemark gjorde 2-2 efter 8.53. 10.27 in i tredje perioden nätade Växjös Hardy Haman på pass av Joel Persson och Robert Rosén och ökade ledningen.

Efter 15.53 nätade Robert Rosén framspelad av Jayden Halbgewachs och ökade ledningen för Växjö. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Malmö har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Malmö ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Växjö leder serien.

Malmö tar sig an Rögle i nästa match hemma tisdag 29 november 20.00. Växjö möter samma dag 19.00 Skellefteå hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö vill starta ny segerrad mot Malmö

Nedsläpp

Växjö spelar på bortaplan mot Malmö i SHL i kväll. Det blir den första matchen efter att sviten på fem raka segrar tog slut senast. Malmös form är sviktande, och laget förlorade fem matcher i rad, innan senaste matchen och segern mot Färjestad med 4-1.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för Malmö, med 3-2.

Växjö är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tungt för Växjö – Oskarshamn bröt fina vinstsviten

Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Oskarshamn hade laget tagit fem raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 3-5 (1-1, 0-2, 2-2). Det var första förlusten sedan den 27 oktober för Växjö.

Växjö tog ledningen efter 10.39, genom Kalle Kossila assisterad av Hugo Gustafsson och Lukas Bengtsson.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 efter 14.15, genom Hynek Zohorna på pass av Patrik Karlkvist och Jiri Smejkal. Oskarshamn gjorde också 1-2 efter 3.47 i andra perioden när Antti Suomela hittade rätt framspelad av Juuso Riikola.

Hynek Zohorna gjorde dessutom 1-3 efter 12.33 på pass av Patrik Karlkvist och Antti Suomela. 4.26 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Ahti Oksanen framspelad av Patrik Karlkvist och Lukas Pilö och ökade ledningen.

7.19 in i perioden slog Robert Rosén till på pass av Joel Persson och Lukas Bengtsson och reducerade. Men mer än så orkade Växjö inte med.

Oskarshamn punkterade matchen med ett 3-5-mål med en sekund kvar att spela genom Jiri Smejkal. Därmed hade Oskarshamn vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-5.

Växjö har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Oskarshamn ligger på tolfte plats i tabellen, och att Växjö fortfarande leder serien, två poäng före Skellefteå.

Lördag 26 november möter Växjö Malmö borta 19.00 och Oskarshamn möter Timrå hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö stärkta av fem raka segrar inför mötet med Oskarshamn

Nedsläpp

I kväll är det dags för match för Växjö som tar emot Oskarshamn i Vida Arena i SHL. Växjö har fem segrar i rad, senast med 4-1 mot Linköping, och är nu på första plats. Bortalaget har tre förluster i rad, senaste mot HV 71 med 2-5.

När lagen möttes senast, 17 september i Be-Ge Hockey Center, slutade det med seger för Oskarshamn med 5-4.

Oskarshamn är rätt bra på bortaplan, och har fyra segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Växjö tog ännu en seger

Växjö fortsätter starkt i SHL. När laget mötte Linköping hemma i Vida Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 4-1 (0-1, 2-0, 2-0). I och med detta har Växjö fem segrar i rad.

Linköping tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Filip Bystedt på pass av Oscar Fantenberg och Linus Hultström. Efter 3.57 i andra perioden slog Kalle Kossila till, på pass av Dan Sexton och Joel Persson och kvitterade för Växjö.

Jayden Halbgewachs gjorde dessutom 2-1 efter 12.13 framspelad av Joel Persson och Hardy Haman.

I tredje perioden var Växjö starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två mål av Hugo Gustafsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.34 kvar att spela.

Växjö stannar därmed i serieledning, och Linköping på tionde plats, i tabellen.

Växjö möter Oskarshamn i nästa match hemma torsdag 24 november 20.00. Linköping möter samma dag Rögle hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö kan ta fjärde raka segern i mötet med Linköping

Nedsläpp

I dag möts Växjö och Linköping i Vida Arena i SHL. Fyra segrar i rad, den senaste mot Leksand med 3-2, gör att Växjö är nu på första plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Linköping, 5-4 mot Oskarshamn hemma.

När lagen möttes senast, 13 oktober i Saab Arena, slutade det med seger för Växjö med 3-2.

Linköping är ganska bra på bortaplan, och har tre segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Växjö tog ännu en seger

Växjö fortsätter starkt i SHL. När laget mötte Leksand borta i Tegera Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-2 (0-1, 3-0, 0-1). I och med detta har Växjö fyra segrar i rad.

Leksand tog ledningen efter 14.58, genom Kalle Östman framspelad av Marcus Karlberg. Växjö gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Växjös mål gjordes av Hardy Haman, Lukas Bengtsson och Kalle Kossila. 10.05 in i tredje perioden nätade Leksands Oskar Lang på pass av Kalle Östman och Marek Hrivik och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Leksand.

Leksand har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Leksands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös femte uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på sjunde plats. Växjö leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 19 november. Då möter Leksand Frölunda i Tegera Arena 19.00. Växjö tar sig an Linköping hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter tre raka segrar – Växjö möter Leksand

Nedsläpp

I dag är det dags för match för Växjö som gästar Leksand i Tegera Arena i SHL. Växjö har tre raka segrar, senast med 3-0 mot Timrå, och är nu på första plats. Leksand vann sin senaste match med 3-0 mot Rögle.

När lagen möttes senast, 15 oktober i Vida Arena, slutade det med seger för Leksand med 2-1.

Växjö är ganska bra på bortaplan, och har fem segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö upp i topp efter seger mot Timrå

Växjö är nu serieledare i SHL efter seger, 0-3 (0-0, 0-1, 0-2), borta mot Timrå. Växjö leder serien två poäng före Örebro Hockey. Timrå ligger på sjunde plats i tabellen.

Segern var Växjös fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 11.18 in i andra perioden som Växjö tog ledningen genom Jayden Halbgewachs framspelad av Keegan Lowe och Brian Cooper.

Växjö startade tredje perioden bäst och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Manuel Ågren och Robert Rosén och avgjorde matchen.

Timrå har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

På lördag 5 november 16.15 spelar Timrå borta mot Malmö, och Växjö borta mot Leksand.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.