Kärpät vann toppmötet mot TPS med 3–2

Kärpät tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot TPS hemma i Finland FM-Ligan i ishockey på lördagen med 3–2 (0-2, 1-0, 2-0). En viktigt seger i toppen av tabellen. Kärpät har därmed sju raka segrar. TPS däremot har fyra raka förluster. Målskyttarna som fixade segern för Kärpät var Jasper Lindsten, Shaun Heshka och Radek Koblizek, medan målen för TPS gjordes av Simon Suoranta och Oula Palve. Resultatet innebär att Kärpät fortsätter toppa tabellen och TPS ligger på andra plats i tabellen. Elva poäng skiljer lagen åt. Nästa motstånd för Kärpät är HIFK. TPS tar sig an Ilves hemma. Båda matcherna spelas fredag 23 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efterlängtad seger för KalPa - bröt förlustsviten mot TPS

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för KalPa i Finland FM-Ligan i ishockey. Men hemma mot TPS bröts den tuffa sviten. Det blev 3–2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen. Målgörare för TPS var Zach Budish och Joe Piskula. Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, KalPa på 13:e plats och TPS på andra plats. I nästa match möter KalPa Sport hemma på fredag 23 november 18.30. TPS möter Kärpät lördag 17 november 17.00 borta.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport tog bonuspoängen borta mot TPS

Matchen i Finland FM-Ligan i hockey mellan hemmalaget TPS och gästande Sport var oavgjord vid full tid, 2–2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3–2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0). Målgörarna för Sport var Antti Kalapudas, Erik Riska och Aleksi Ainali. Simon Suoranta och Illari Filppula gjorde TPS:s mål. Sports nya tabellposition är åttonde plats, medan TPS är på andra plats. I nästa match möter Sport KooKoo hemma på fredag 16 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter förlustraden: Seger igen för Lukko - 3–0 mot TPS

Fem förluster i rad i Finland FM-Ligan i ishockey räckte. Borta mot TPS bröts den tuffa sviten för Lukko. Det blev 0–3 (0-2, 0-0, 0-1) i matchen på lördagen. Därmed tog TPS:s svit med sex raka segrar slut. I Lukko blev Rony Ahonen, Brandon DeFazio och Justin Danforth målskyttar. Lukko ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan TPS är på andra plats. I nästa match möter TPS Sport hemma och Lukko möter Ilves borta. Båda matcherna spelas onsdag 14 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tre poäng till TPS efter avgörande i slutperioden mot SaiPa

TPS vann borta mot SaiPa i Finland FM-Ligan i ishockey med 2–1 (0-1, 1-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan TPS avgjorde. Det här innebär att TPS nu har sex segrar i följd. Målgörare för TPS blev Teemu Väyrynen och Oskari Siiki och för SaiPa var det Ahti Oksanen som hittade rätt. Det här betyder att SaiPa är kvar på sjunde plats, och TPS stannar på andra plats, i tabellen. Nästa motstånd för SaiPa är HIFK. TPS tar sig an Lukko hemma. Båda matcherna spelas lördag 3 november 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.