HPK fortsätter att vinna – har nu tio raka segrar

Det går fortsatt bra för HPK i FM-ligan, damer i ishockey. På söndagen mötte laget KalPa i Niirala och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit tio matcher i rad. Segerresultatet mot KalPa blev 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

HPK tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Kiti Seikkula assisterad av Daniela Wilkman. Efter 18.54 i andra perioden slog Karolina Erbanova till, framspelad av Kiti Seikkula och gjorde 0-2. KalPa reducerade dock till 1-2 genom Alisa Makkonen efter 5.18 i tredje perioden.

HPK kunde dock avgöra till 1-3 med 01.39 kvar av matchen genom Julia Matejkova.

KalPa har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att KalPa är i fortsatt serieledning, med 83 poäng efter 30 matcher, och HPK på fjärde plats med 55 poäng.

KalPa tar sig an RoKi i nästa match hemma lördag 28 januari 13.15. HPK möter samma dag 15.00 Ilves hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 34 134 90
2 HIFK 34 136 87
3 K-Espoo 34 80 74
4 HPK 34 35 61
5 Ilves 34 2 56
6 Kuortane 34 -3 52
7 TPS 34 -27 43
8 Kärpät 34 -53 28
9 Lukko 34 -161 12
10 RoKi 34 -143 7

Relaterade artiklar

K-Espoo vann toppmötet mot KalPa med 3-0

K-Espoo tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot KalPa i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen med 3-0 (3-0, 0-0, 0-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med två omgångar kvar är K-Espoo på tredje plats i tabellen, medan KalPa leder fortfarande serien, tre poäng före HIFK.

I och med detta har K-Espoo hela fem raka segrar i FM-ligan, damer, och har sju raka segrar på hemmaplan.

K-Espoo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Julia Schalin och ett mål av Roosa Vuosalmi.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden blev mållös, och K-Espoo höll i sin 3-0-ledning och vann.

Lördag 18 februari möter K-Espoo Ilves borta 14.45 och KalPa möter HIFK hemma 13.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för HPK borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för HPK mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 0-7 (0-1, 0-2, 0-4).

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

HPK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Emma Katajamäki på pass av Vanessa Viitala och Julia Ahlskog. Andra perioden var länge mållös. HPK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 18 sekunder i slutet av perioden av Alisa Skog och Julia Matejkova. Och det var bara början. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiti Seikkula, Jade Mäkivaara, Julia Matejkova och Vanessa Viitala.

HPK:s Julia Matejkova stod för två mål och två assist och Kiti Seikkula gjorde ett mål och två assist.

Med två omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Lukko Kuortane hemma i Eurajoki 15.30, medan HPK spelar hemma mot Kärpät 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för HIFK i toppmatchen mot KalPa

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget HIFK, som besegrade KalPa med 6-5 (0-0, 4-3, 1-2, 1-0) efter förlängning i seriefinalen.

Med tre omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan KalPa fortfarande leder serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

Segermålet för HIFK stod Clara Rozier för 1.54 in i förlängningen.

Det här innebär att HIFK nu har sju segrar i följd i FM-ligan, damer.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det HIFK som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

I tredje perioden var det KalPa som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.54 innan HIFK också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Clara Rozier.

Noterbart är att KalPas Sanni Rantala stod för ett mål och två assist och Jenna Kaila gjorde tre mål. Dessutom att HIFK:s Clara Rozier stod för tre poäng, varav ett mål.

HIFK har en stark form med fem segrar och 32–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan KalPa har tre vinster och två förluster och 21–11 i målskillnad. Det här var HIFK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också KalPas andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter HIFK TPS i Pirkkola 17.30. KalPa tar sig an K-Espoo borta 15.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Revansch och tre poäng för Ilves

Ilves gick segrande från matchen i FM-ligan, damer i ishockey när laget mötte HPK hemma i Tesoma 1 på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte i lördags då HPK vann med 4-0. Den här gången blev slutresultatet 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Därmed har Ilves vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

I början av matchen var Ilves starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Emilia Varpula och Helen Puputti.

Andra perioden blev mållös. 16.01 in i tredje perioden slog Jutta Stoltenberg till framspelad av Kiti Seikkula och Julia Matejkova och reducerade. Men mer än så orkade HPK inte med.

Ilves har tre segrar och två förluster och 13–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HPK har tre vinster och två förluster och 10–9 i målskillnad. Det här var Ilves sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HPK:s femte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Ilves på femte plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

Ilves tar sig an Kuortane i nästa match borta söndag 5 februari 15.00. HPK möter samma dag 14.15 Lukko borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny seger för HIFK i tuffa mötet med HPK

Sjätte segern i rad i FM-ligan, damer i ishockey tog HIFK efter 5-0 (3-0, 2-0, 0-0) mot HPK på bortaplan på söndagen. Därmed bröts även HPK:s svit med elva raka segrar.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Karoliina Rantamäki, Emilia Vesa och Julia Liikala. Efter 11.05 i andra perioden slog Emilia Vesa till ännu en gång, framspelad av Olivia Kylliäinen och Sanni Vanhanen och gjorde 0-4.

HIFK gjorde också 0-5 genom Julia Liikala framspelad av Michaela Pejzlova och Siiri Yrjölä efter 14.19.

Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 5-0-ledning och vann.

HIFK:s Sanni Vanhanen hade tre assists och Emilia Vesa gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

HPK har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, medan HIFK är på andra plats.

HPK tar sig an Ilves i nästa match borta lördag 4 februari 15.00. HIFK möter samma dag 15.30 KalPa hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när KalPa krossade RoKi i Niirala

KalPa hade inga problem med RoKi i FM-ligan, damer i ishockey, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (0-0, 6-0, 2-1).

Första perioden blev mållös. I andra perioden var KalPa starkast och gick från 1-0 till 6-0 genom två mål av Jenna Hietala, ett mål av Liisa Kastikainen, ett mål av Kaisla Kortelainen och ett mål av Jenna Kaila. Det sista målet kom med 51 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från KalPa. 7.11 in i tredje perioden nätade RoKis Anna Kalová framspelad av Iida Lappalainen och Iida Heikonen och reducerade. Fler mål än så blev det inte för RoKi.

11.18 in i perioden slog Sanni Rantala till på pass av Jenna Hietala och ökade ledningen.

Efter 17.28 nätade Jenna Kaila ännu en gång på pass av Liisa Kastikainen och Sanni Rantala och ökade ledningen för KalPa. Det fastställde slutresultatet till 8-1.

Noterbart är att KalPas Jenna Hietala stod för två mål och två assists, Sanni Rantala gjorde ett mål och två målgivande passningar och Jenna Kaila gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster.

Med fyra omgångar kvar är KalPa i serieledning, medan RoKi är på tionde plats.

Lördag 4 februari spelar KalPa borta mot HIFK 15.30 och RoKi mot Kärpät borta 17.00 i Raksila.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarkt HPK tog ännu en seger

HPK är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Ilves hemma i HML hh på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-0 (2-0, 2-0, 0-0) innebär att HPK nu har elva segrar i följd i FM-ligan, damer i ishockey.

I början av matchen var HPK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Lucia Zaborska och Barbora Jurickova. Efter 7.16 i andra perioden nätade Kiti Seikkula, på pass av Julia Matejkova och Heta Seikkula och gjorde 3-0.

HPK gjorde också 4-0 genom Kiti Seikkula framspelad av Julia Matejkova efter 17.36.

I tredje perioden höll HPK i sin 4-0-ledning och vann.

Noterbart är att HPK:s Julia Matejkova hade tre assists.

HPK har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Ilves har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att HPK är kvar på fjärde plats, och Ilves stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 29 januari, har HPK HIFK hemma i HML hh 14.00, medan Ilves spelar hemma mot Kärpät 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stabil seger för KalPa – höll nollan mot RoKi

KalPa vann på hemmaplan mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Laget gjorde en stark insats, och såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 5-0 (1-0, 1-0, 3-0).

KalPa tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Johanna Juutilainen på pass av Jenna Kaila och Liisa Kastikainen. Efter 16.20 i andra perioden slog Kaisla Kortelainen till, framspelad av Sanni Rantala och Salla Rantanen och gjorde 2-0. KalPa fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Ella-Maria Lappi, Jenna Hietala och Alisa Makkonen.

KalPa har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster.

Det här betyder att KalPa är kvar i serieledning, och RoKi stannar sist, på tionde plats, i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Niirala söndag 29 januari 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}