Målfest när HIFK krossade Kuortane i Kuortane

HIFK hade inga problem med Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med 6-0 (5-0, 1-0, 0-0).

Det här innebär att HIFK nu har fyra segrar i följd.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Veera Huotari, ett mål av Johanna Kemppainen, ett mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Julia Liikala. HIFK gjorde också 0-6 genom Julia Liikala framspelad av Mikaela Saukkonen och Clara Rozier efter 3.40 i andra perioden. Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 6-0-ledning och vann.

HIFK:s Veera Huotari stod för två mål och ett målgivande pass.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HIFK på andra plats, i tabellen.

Lördag 28 januari möter Kuortane K-Espoo hemma 15.00 och HIFK möter TPS borta 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 34 134 90
2 HIFK 34 136 87
3 K-Espoo 34 80 74
4 HPK 34 35 61
5 Ilves 34 2 56
6 Kuortane 34 -3 52
7 TPS 34 -27 43
8 Kärpät 34 -53 28
9 Lukko 34 -161 12
10 RoKi 34 -143 7

Relaterade artiklar

Åtta raka segrar för HIFK – efter 5-1 mot TPS

HIFK och TPS har två helt olika formkurvor. HIFK vann söndagens möte i Pirkkola och har därmed åtta raka segrar i FM-ligan, damer i ishockey. Bortalaget TPS däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 5-1 (4-1, 0-0, 1-0).

HIFK hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.24 genom Mikaela Saukkonen, och gick upp till 2-0 innan TPS svarade.

Innan perioden var över hade HIFK ryckt åt sig ledningen med 4-1.

Andra perioden blev mållös. 1.37 in i tredje perioden slog Clara Rozier till på nytt på pass av Athena Locatelli och ökade ledningen. 5-1-målet blev matchens sista.

HIFK:s Clara Rozier stod för två mål och ett assist.

Med två omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan TPS är på sjunde plats.

HIFK tar sig an KalPa i nästa match borta lördag 18 februari 13.15. TPS möter samma dag 16.30 RoKi hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves tog bonuspoängen borta mot Kuortane

Matchen i FM-ligan, damer i ishockey mellan hemmalaget Kuortane och gästande Ilves var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Ilves spikade segerresultatet, 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Anniina Kaitala, som gjorde det avgörande målet med bara 53 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Kuortane gjorde 1-0 genom Sofianna Sundelin efter 5.19 i andra perioden.

Ilves kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Noora Mylläri med 01.02 kvar att spela. 41 sekunder in i tredje perioden nätade Kuortanes Peppi-Pauliina Virtanen framspelad av Tuuli Tallinen och gav laget ledningen.

16.07 in i perioden slog Anniina Kaitala till framspelad av Noora Mylläri och Josefina Koskinen och kvitterade. I förlängningen tog det 4.07 innan Ilves också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Anniina Kaitala, framspelad av Helen Puputti och Johanna Siira.

Anniina Kaitala gjorde två mål för Ilves och spelade fram till ett mål.

Kuortane har två vinster och tre förluster och 12–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ilves har tre vinster och två förluster och 11–15 i målskillnad. Det här var Kuortanes åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ilves sjunde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Ilves är på femte plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Kuortane Lukko borta i Eurajoki 15.30, medan Ilves spelar hemma mot K-Espoo 14.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för HIFK i toppmatchen mot KalPa

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget HIFK, som besegrade KalPa med 6-5 (0-0, 4-3, 1-2, 1-0) efter förlängning i seriefinalen.

Med tre omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan KalPa fortfarande leder serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

Segermålet för HIFK stod Clara Rozier för 1.54 in i förlängningen.

Det här innebär att HIFK nu har sju segrar i följd i FM-ligan, damer.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det HIFK som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

I tredje perioden var det KalPa som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.54 innan HIFK också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Clara Rozier.

Noterbart är att KalPas Sanni Rantala stod för ett mål och två assist och Jenna Kaila gjorde tre mål. Dessutom att HIFK:s Clara Rozier stod för tre poäng, varav ett mål.

HIFK har en stark form med fem segrar och 32–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan KalPa har tre vinster och två förluster och 21–11 i målskillnad. Det här var HIFK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också KalPas andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter HIFK TPS i Pirkkola 17.30. KalPa tar sig an K-Espoo borta 15.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane vann – efter Sofia Karis hattrick

Sofia Kari stod för tre mål när Kuortane vann mot Lukko på hemmaplan i FM-ligan, damer i hockey. Till slut blev det 5-0 (2-0, 1-0, 2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Neea Pelkonen och Nea Tervonen.

Kuortane har två segrar och tre förluster och 11–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lukko har två vinster och tre förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Lukko är på nionde plats.

Söndag 5 februari spelar Kuortane hemma mot Ilves 15.00 och Lukko mot HPK hemma 14.15 i Eurajoki.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane vann efter avgörande i förlängningen mot TPS

Kuortanes väg till seger mot TPS hemma i FM-ligan, damer i ishockey blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Sinna Varjonen som gjorde det avgörande målet.

Kuortane tog ledningen efter 15.50, genom Tuuli Tallinen på pass av Raili Mustonen och Neea Pelkonen.

Andra perioden blev mållös. Men TPS stod för en grym upphämtning till 2-2 med två mål på bara 2.24. Tereza Pistekova gjorde 2-1 efter 17.06 och Elina Heikkinen fullbordade comebacken till 2-2 efter 19.30. I förlängningen tog det 3.29 innan Kuortane avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Sinna Varjonen.

Kuortane har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan TPS har en vinst och fyra förluster. Det här var Kuortanes sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också TPS:s sjätte uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, och TPS är på sjunde plats.

Lördag 4 februari möter Kuortane Lukko hemma 15.00 och TPS möter K-Espoo borta 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny seger för HIFK i tuffa mötet med HPK

Sjätte segern i rad i FM-ligan, damer i ishockey tog HIFK efter 5-0 (3-0, 2-0, 0-0) mot HPK på bortaplan på söndagen. Därmed bröts även HPK:s svit med elva raka segrar.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Karoliina Rantamäki, Emilia Vesa och Julia Liikala. Efter 11.05 i andra perioden slog Emilia Vesa till ännu en gång, framspelad av Olivia Kylliäinen och Sanni Vanhanen och gjorde 0-4.

HIFK gjorde också 0-5 genom Julia Liikala framspelad av Michaela Pejzlova och Siiri Yrjölä efter 14.19.

Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 5-0-ledning och vann.

HIFK:s Sanni Vanhanen hade tre assists och Emilia Vesa gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

HPK har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, medan HIFK är på andra plats.

HPK tar sig an Ilves i nästa match borta lördag 4 februari 15.00. HIFK möter samma dag 15.30 KalPa hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann med 3-2 borta mot Kuortane

Det blev en uddamålsseger för K-Espoo i matchen mot Kuortane i FM-ligan, damer i hockey på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) borta i Kuortane.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen genom Sofianna Sundelin efter 9.12, men K-Espoo kvitterade genom Julia Zielinska efter 14.53. K-Espoo gjorde också 1-2 efter 7.27 i andra perioden när Julia Schalin hittade rätt på pass av Julia Zielinska och Bianca Kanerva. K-Espoo tog ledningen med 1-3 genom Tinja-Mariia Haukijärvi efter 6.37 i tredje perioden.

Heidi Kokora reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Kuortane.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även K-Espoos sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kuortane på sjätte plats och K-Espoo på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 januari. Då möter Kuortane TPS i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS kunde inte stoppa formstarka HIFK

TPS och HIFK möttes på lördagen i Kupittaa. HIFK hade fyra vinster i rad i FM-ligan, damer i ishockey inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-5 (0-2, 0-2, 1-1).

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Karoliina Rantamäki och Johanna Kemppainen. HIFK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Julia Liikala och Emilia Vesa. TPS reducerade dock till 1-4 genom Moona Keskisarja med 04.53 kvar att spela i tredje perioden.

HIFK kunde dock avgöra till 1-5 med 02.39 kvar av matchen genom Satu-Maaria Vihervuori.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, TPS på sjunde plats och HIFK på andra plats.

Söndag 29 januari spelar TPS borta mot Kuortane 15.00 och HIFK mot HPK borta 14.00 i HML hh.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}